facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Beterhandschrift

Beterhandschrift

Info

Vlot en leesbaar schrijven? Leesbaar handschrift is niet voor iedereen gemakkelijk. Soms is er extra hulp nodig. Met oefenen en creatieve activiteiten.

Geschiedenis

Schrijven leer je op de basisschool. Het is een grote stap in de ontwikkeling van een kind. Dus is het belangrijk er voor te zorgen dat je vlot en leesbaar kunt schrijven: opschrijven zorgt dat je theorie beter onthoudt.
Op de basisschool en in het voortgezet onderwijs wordt veel geschreven en al gauw gaat dit in een snel tempo. Het is fijn wanneer je vlot kunt schrijven en zowel de leerling als de leerkracht het handschrift goed kunnen lezen. Steeds meer mensen realiseren zich het belang hiervan. Ook Rene Diekstra schreef hierover in het Noordhollands dagblad “Typen is voor dummies“.

Leesbaar handschrift is niet voor iedereen gemakkelijk. Soms is er extra hulp nodig. Hierbij kan geholpen worden met professionele handschrifthulp. Dit bestaat uit een vrijblijvend intakegesprek. Daarna onderzoek: wat gaat goed, waar kan het handschrift verbeteren? Vervolgens wordt een plan opgesteld in overleg met ouders en school (leerkracht, intern begeleider).

Er wordt gekeken welke methode op school gebruikt wordt en op welke manier er extra hulp gegeven kan worden. Niet alleen oefenen, maar ook spelletjes en creatieve schrijfactiviteiten voor het verbeteren van de fijne motoriek. Er wordt gevraagd ook thuis te oefenen. Om er zo samen voor te zorgen dat de leerling het plezier in schrijven terug krijgt.

Professionele handschrifthulp kan worden verzorgd door Jeanette Sies-Nijholt op de praktijk van Beterhandschrift in Nieuwe Niedorp, of op locatie. Dit is ook mogelijk voor volwassenen.

Verder behoort een presentatie aan ouders of leerkrachten van school over handschrift tot de mogelijkheden. Veel meer informatie en links zijn te vinden op www.beterhandschrift.nl

Adres: Het Oortje 11, 1733LP Nieuwe Niedorp
Telefoonnummer: 0628540784
Stad: Nieuwe-Niedorp
Route: Het Oortje 11
Postcode: 1733LP


Openingstijden

Maandag: 13:30 - 17:00

Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid