facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Besef.nu

Besef.nu

Info

EMDR-therapeut en healer.

Geschiedenis

Mijn naam is Ria Kerstens, therapeut.
Ik geef EMDR-therapie en reset-sessies.

Wat is een reset-behandeling?

Laag in je energie? Moe, te veel stress of chronische pijn? Of gewoon zin in een uurtje heerlijk ontspannen? Kom dan op mijn massagetafel liggen in comfortabel zittende kleding. De behandeling duurt een uur en is een mix van acupressuur, in balans brengen van chakra’s en meridianen, engelen energie, sjamistische rituelen en klankschaaltherapie.

Tijdens de behandeling wordt op een zachte manier het hoofd en lichaam aangeraakt. De doorstroming wordt bevorderd, een tekort aan energie wordt aangevuld en daar waar een te veel is, afgevoerd. Hierdoor wordt de energiebalans hersteld en het zelfgenezend vermogen van het lichaam geactiveerd. In slaap vallen mag!
---------------------
EMDR staat voor Eye Movement Desensitization and Reprocessing. Het is een bewezen effectieve methode voor kinderen en volwassenen, om gebeurtenissen en emoties uit het verleden te neutraliseren. Het wordt ingezet bij traumatische gebeurtenissen, fobieën, paniekstoornissen, verslavingen, chronische pijn en zoals in mijn eerdere blog gezegd: overtuigingen die je in je jeugd hebt opgedaan en die je huidige leven belemmeren.

Intake
Een EMDR-behandeling begint altijd met een intake. Ik luister naar je en samen ontdekken we waar de wortel van het probleem zit. Als het om een specifieke gebeurtenis gaat kijken we naar welk beeld in het hier en nu de meeste spanning oproept. Daar zit meestal ook een overtuiging op. Als er geen specifieke gebeurtenis is, zoeken we naar een beeld dat het gevoel oproept. Maar ook op een gevoel alleen kan EMDR toegepast worden.

Als snel duidelijk is waar we precies op gaan werken kan meteen bij de eerste sessie een start gemaakt worden met een EMDR-sessie. Voor een specifieke gebeurtenis zijn enkele sessies meestal voldoende.

Sessie
Ik vraag je om op het beeld te concentreren, aandacht te hebben voor de emotie die je voelt en ik benoem de overtuiging die op dit beeld zit. Dan vraag ik je met je ogen mijn vingers te volgen, terwijl je je hoofd stil houdt. Op deze manier wordt het ‘werkgeheugen’ in je brein belast. Na een x-aantal oogbewegingen vraag ik wat er bij je gebeurt. Je neemt waar wat er aan gedachten, gevoelens, lichamelijke sensaties en dergelijke opkomt. Vervolgens wordt er een nieuwe serie oogbewegingen gestart. Het belasten van het werkgeheugen gebeurt normaalgesproken met oogbewegingen maar het kan ook via kleine tikjes op je knieën.

Na verloop van tijd wordt nagegaan hoeveel spanning het beeld nog oproept als er weer naar gekeken wordt. Vervolgens wordt ingezoomd op het deel van het beeld dat nog de meeste spanning oproept waarna de procedure zich herhaalt net zolang tot het beeld neutraal is geworden en zijn emotionele lading verloren heeft.

Hoe werkt het?
Een verklaring voor de werkzaamheid van EMDR is dat het terugdenken aan een nare herinnering in combinatie met het maken van oogbewegingen ervoor zorgt dat het natuurlijk verwerkingssysteem wordt gestimuleerd. Omdat een vervelende herinnering in je gedachten zowel levendig als intens is, kost dit betrekkelijk veel geheugencapaciteit. Maar het zo snel mogelijk met je ogen volgen van de vingers, zoals dat bij EMDR gebeurt, kost ook geheugencapaciteit. Door deze concurrentie van werkgeheugentaken is er weinig plaats voor de levendigheid en de naarheid van de herinnering. Daardoor kun je een andere, neutralere, betekenis aan de gebeurtenis te geven.


Bel me gerust voor meer informatie of het maken van een afspraak 06-51499667 of [email protected]



""Je hebt een klacht of een thema in je leven waar je hulp bij zoekt."Het gaat er om dat jouw probleem wordt opgelost, je inzicht krijgt in patronen en mechanismen en je daardoor terug bij je originele blauwdruk komt. Zodat je in vrijheid je eigen keuzes kunt maken, los van het verleden.Daar help ik je graag bij. Je bent welkom!"
Adres: Twijnstraat, 5667RD Geldrop
Telefoonnummer: 06-51499667
Stad: Geldrop
Route: Twijnstraat
Postcode: 5667RD


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
BeterKliniek BeterKliniek 1 km De meest bekwame kliniek die ik kan bedenken en heb ervaren! Zeer vakkundig, daar waa...
Los & Steijvers massage & natuurgeneeskundige therapie Los & Steijvers massage & natuurgeneeskundig... 1 km De deur naar de buitenwereld doen we even dicht... Een moment om helemaal tot jezelf ...
Body-Mind-Release Geldrop Body-Mind-Release Geldrop 1 km Heb je het gevoel dat je opgebrand bent en maar niet vooruit komt? Met de body-mind-r...
Noorderlicht centrum Bewust Heel Zijn Noorderlicht centrum Bewust Heel Zijn 2 km Prachtig spiritueel centrum waar je in vertrouwen en liefdevolle begeleiding van Noor...
Volg je pad, praktijk voor coaching en healing Volg je pad, praktijk voor coaching en heali... 2 km Vertaald door Google Paulus is een geweldige man. Hij coacht me echt op een fantastis...
PMKT Voor Mijn Kind PMKT Voor Mijn Kind 2 km PMKT Voor Mijn Kind is een organisatie waar Psychomotorische Kinder Therapie wordt ge...
De Sleutel tot Balans - Shiatsu Massage Geldrop De Sleutel tot Balans - Shiatsu Massage Geld... 3 km Fijn persoon en heerlijke en effectieve massage waardoor hoofdpijnklachten na 2 a 3 s...
Recensies
Ria ken ik als liefdevol, betrouwbaar en zeer deskundig. Zeer aan te bevelen wanneer je ff niet goed in je vel zit of er traumas zijn die je wilt achterlaten.
Ik ben alweer een tijdje geleden bij haar in behandeling geweest. Door haar aanpak en manier van zijn voel je je meteen op je gemak bij haar. Ze heeft de gave om en jezelf te laten voelen en nadenken, maar duwt je ook aan op momenten dat dit nodig is en het jezelf niet lukt om de volgende stap te nemen. Ria is super integer en ik keek altijd uit naar onze momenten samen. De behandeling heeft me veel meer zicht gegeven op wie ik ben en waar ik dat kan linken aan mijn verleden. Dingen die vanzelfsprekend leken bleken dit achteraf niet te zijn of waren wel degelijk een bevestiging van hetgeen ik zelf al dacht. Dit geeft rust en de mogelijkheid hiermee om te gaan. Dat wil niet zeggen dat dit me altijd lukt maar ik weet nu wel waar het vandaan komt en ben beter in staat sommige emoties wat beter te controleren. Ik heb goede ervaringen met Ria en beveel haar aan. Je zou zowel Ria als haar methode een keertje moeten proberen om het echte gevoel te ervaren.
Ria Kerstens staat al jaren lang aangeschreven als betrouwbare Psychotherapeut levenscoach in de Regio Eindhoven maar ook daarbuiten. Ik ben Ria niet alleen dankbaar als Therapeut maar ook als mens. Zij heeft me meerdere malen op de rechte weg geholpen en gehouden als het gaat om Coaching begeleiding. Er is meer tussen hemel en aarde en als je klem zit in jezelf, door jezelf of anderen dan baant Ria de weg weer open. Zij heeft me geholpen met het terugvinden van mezelf en eindelijk ben ik nu weer wie ik graag wil zijn. Sta verzekerd in het leven en zit vol positieve levensenergie. Ze heeft me geholpen met alle oude onderliggende trauma’s in mijn leven. Ben haar zeer dankbaar en heb er voor mijn leven niet alleen een goede Therapeut maar ook een echte vriendin bij. Mocht je vastzitten in jezelf en heb je hierdoor waarschijnlijk ook lichamelijke klachten ontwikkeld net als ik destijds? Kom je er niet uit bij de reguliere geneeskunde? Of wil je een oplossing zonder al die medicijnen? Loop dan eens binnen bij Ria voor een consult of een afspraak. Binnen een paar sessies voel je je al weer stukken beter en krijg je eindelijk weer die positieve levensenergie terug. Veel succes met alles lieve Ria ben je voor altijd dankbaar. Dat je nog maar veel mensen mag gidsen en helpen op hun levenspad. Liefs, goeds en heel veel geluk. Patrick.
Ben al jaren een ‘klant’ van RIa en zoals het leven zijn ups en downs kent, is Ria mijn vangnet op deze manier. Een absolute aanrader. Warm, kennis van zaken en oprecht.
De naam is voor mij perfect. Altijd na een bezoek aan Ria besef ik waar ik mee bezig wil en kan zijn! Ik voel mij lichter als ik het huis verlaat. Daarom 5 sterren!
Ria is een heel warme, deskundige en betrokken professional!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid