facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Belvedère Toren Oranjewoud

Belvedère Toren Oranjewoud

Info

Monumentale, betonnen uitkijktoren in Tjaarda's Bos in Oranjewoud.

Adres:
Telefoonnummer: +31 640239849
Stad: Oranjewoud



op zoek naar gerelateerd: Speeltuin Tjaarda Oranjewoud, Landgoed Oranjewoud openingstijden, Belvédère Heerenveen, Museumpark Oranjewoud, Tentoonstelling Oranjewoud
Recensies
Leuke uitkijktoren met prachtig uitzicht. Gratis te beklimmen. Wat moeilijk te vinden, want er wordt niet duidelijk aangegeven hoe je er komt. Vanaf de verharde weg moet je door een hekje via een pad door de weilanden. In de verte zie je dan al de toren. Doordat de toren al op leeftijd is 1924, zijn de treden kort en moeten lange personen goed uitkijken dat ze bij het klimmen hun hoofd niet stoten. Maar het uitzicht is het zeker waard.
Mooie betonnen klimtoren die op een heuvel is gebouwd in 1924. Je moet geen hoogtevrees hebben, want het is een hele klim en behoorlijk hoog. Lange mensen moeten uitkijken dat ze hun hoofd niet stoten. Eenmaal boven heb je fantastisch uitzicht over landerijen en bos. Je kunt niet vlakbij parkeren en het is vanaf de weg even goed kijken welk wandelpad je in moet. In de omgeving kun je mooi wandelen en fietsen.
Interessante, betonnen constructie die een mooi uitzicht biedt over de omgeving voornamelijk bos en weiland. Staat van onderhoud en toegankelijkheid was bij ons bezoek goed. Wij hebben ten zuiden van de toren geparkeerd, vanaf daar was het een klein stukje wandelen.
102 treden omhoog en je hebt een prachtig uitzicht over de omgeving. Bij mooi weer kun je vele kilometers ver kijken! Zeer rustig en zeker de moeite waard. Het bos erom heen is ook prachtig om door te lopen. De toren vinden is wel een beetje een uitdaging, maar eenmaal gevonden super! Parkeren kan helaas niet dichtbij, wel een minpunt. De toren is geheel van beton en bestaat al jaren. De toren is veilig genoeg om te beklimmen.
Bijzondere monument die veel aandacht verdient. Het is de eerste gewapend beton uitkijktoren uit Nederland. De uitzicht is zeker mooi, maar de toren ook.Bezocht opWeekendWachttijdGeen wachttijdReservering aanbevolenNee
Midden in het wandelgebied van Oranjewoud vind je deze oude uitkijk toren, je moet wel even op de wandelroute links afslaan en door het draai-poortje lopen het hek is gesloten. Eenmaal boven: prachtig uitzicht met een 360° ronde kijkwijzer die aangeeft wat zich bevindt in de richting waar je naar kijkt.
Erg mooie uitzicht op deze toren. Het is maar een klein stukje wandelen vanaf de parkeerplaats. Het is wel een behoorlijk stuk omhoog waarbij je moet uitkijken voor het hoofd. De trap naar de toren toe kan onderhoud gebruiken, maar is nog goed begaanbaar. Zeker de moeite waard om even omhoog te gaan.
Prachtig uitzicht en de klim is zeker de moeite waard! Het wordt goed onderhouden ondanks dat vandalisme niet tegen te gaan is. De trappen zijn niet glad omdat ze met speciale verf behandeld zijn. Dit is een mooi stukje historie wat, wanneer u zich in Oranjewoud bevindt, altijd een visite waard is. Elke keer is het uitzicht weer anders, de natuur die je vanaf de toren ziet, is het eigenlijke kunstwerk.
Prachtige betonnen toren met mooi uitzicht in wandelgebied.
Prachtig uitzicht vanaf deze toren!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid