facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Begraafplaats Algemeen Tongerseweg

Adres: Tongerseweg 292, 6215 AC Maastricht
Telefoonnummer: +31433504059
Stad: Maastricht
Route: Tongerseweg 292
Postcode: 6215 AC


Recensies
De grootste en tevens mooiste begraafplaats van Maastricht werd in 1812 ingewijd en telt een aantal rijksmonumenten: 8 graven, de neogotische kapel met grafkelder, de ommuringen met twee poorten en het poortgebouw aan de Tongerseweg. De begraafplaats is een interessante plek voor mensen die graag speuren in de Maastrichtse geschiedenis. Zo zijn er een tigtal aan bekende Maastrichtenaren begraven die een belangrijke rol hebben gespeeld in de wetenschap, kunst of bij de ontwikkeling van de stad Maastricht. Ook wordt er op diverse plekken op het kerkhof stilgestaan bij militairen en verzetsstrijders die sneuvelden tijdens een van de oorlogen. Deze plek is verder ook ideaal om even tot bezinning te komen. Het kerkhof straalt mede vanwege zijn diversiteit aan oude bomen iets magisch uit. Met wat geluk kom je zo her en der een eekhoorntje tegen of een bijzondere vogelsoort.
Heerlijke oase van rust. Altijd fijn om hier een wandeling te maken en te mijmeren over leven en sterfelijkheid
Mooi opnieuw aangelegd herdenkpark
Prachtig opgezet gedenkpark. Wat klinkt dat zoveel beter dan begraafplaats. Mooie bomen. Prettige zitjes. Schitterende graven. Vogeltjes die fluiten en zacht ritselende boomblaadjes. Ook als je er niemand hebt begraven dan nog is het een plek om heen te gaan en te gedenken.
Mooie plaats met veel historische, vaak kunstzinnige grafmonumenten, veel mooie bomen. Helaas veel onkruidoverwoekeringen op de historische graven. De paden waren wel geharkt. Ook teveel mos op de historische stenen, waardoor teksten niet leesbaar zijn.
Biezondere begraafplaats van Mestreech, was er voor opnamen van, Flikken Maastricht.
Mooi kerkhof . Een van de oudste.
Historische begraafplaats met een veelzijdigheid van grafmonumenten. Bezoek deze begraafplaats al meer dan 50 jaar
Niet de meest leuke plaats als je vader er ligt maar wat een mooie plek met zoveel historie.
Er wordt niet veel gedaan aan schoonmaak
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid