facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Beers winkel

Beers winkel

Info

Uw veelzijdige logistieke dienstverlener uit de kop van noord-holland!
Gespecialiseerd in: Landelijke distributie, Houttransport met kooiaap, Agrarisch transport, Texel transport, Webwinkellogistiek, Warehousing en Verhuizingen.



"Nationale en internationale distributie van goederen aan bedrijven en particulieren, gespecialiseerde houttransporteur naar particulieren met kooiaap leveringen.geconditioneerd en normaal transport naar supermarkten en distributie centrumsWarehousing, orderpicking en webwinkeldistributie."
Adres: Scheidersweg 2a, 1731LX Winkel (Noord-Holland)
Telefoonnummer: 0224 541541
Stad: Winkel
Route: Scheidersweg 2a
Postcode: 1731LX


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Spaansen Spaansen 123 meter De Spaansen Groep staat klaar voor de toekomst, waarin Verbinding de sleutel tot succ...
Tim Goderie Transport, Handel en Verhuur Tim Goderie Transport, Handel en Verhuur 302 meter Top bedrijf en goede service !
Recensies
Super service van Beers. Bellen netjes een half uur v.t.v. hoe laat ze er zijn. En zijn er dan ook!! Daar stond dan de mooie nieuwe Volvo met heftruck. De chauffeurs hebben de materialen netjes voor onze deur afgeleverd. Compliment.
Wat een top services. Even een belletje over de levering. Een track en trace waar je gewoon ziet waar de wagen is en niet zoals de meeste bedrijven een tijdvak van een halve dag en super vriendelijke chauffeur die de moeite neemt het zo op mijn oprit te zetten dat ik er geen last van heb!
Dat je ergens iets moet leveren oke. Maar dat je, gelijk op een domme plek je vrachtwagen neer zet. Terwijl er genoeg andere plekken zijn, zonder het verkeer teveel te hinderen. Bij diezelfde punt. Maar nee ,we zetten de vrachtwagen hersenloos dat er geen verkeer verder kan van links nog rechts en rechtdoor. Gewoon pal op een kruising 94-BBL-7 Hoe krijg je dit voor elkaar? Dat is niet oke. Een hele straat vol langs de singel vol file. En zijstraten.
Pakketje van 700 kg kwam de chauffeur brengen. Onze nieuwe schuur. In goed overleg lever moment kunnen kiezen. Gewoon goed.
Zojuist een levering van Gadero door Beers Transport geleverd gekregen. De chauffeur van Beers heeft mij heel vriendelijk te woord gestaan en heeft een goede service geleverd! Ik kreeg een half uur van te voren een belletje, waar ik om gevraagd had. Dat de chauffeur onderweg was zodat ik wist wanneer het pakket geleverd zou worden. Ik zeg graag alle transporten via Beers Transport!
Waardeloos vervoersbedrijf die haar afspraken niet nakomt. Bestelling geplaatst op gibahout €2300,- en er werd mij verzekerd dat ik de bestelling 15-07 kon verwachten. Inmiddels een week verder en na een aantal telefoontjes afgesproken dat het vandaag 22-07 geleverd zou worden. Vandaag geen track en trace code ontvangen dus weer gebeld en nu hebben ze een mail gestuurd dat ze ‘vergeten’ zijn mijn bestelling te laden. Nu dus opnieuw afgesproken voor komende donderdag maar ook dat zie ik nu niet gebeuren. Ga niet met dit bedrijf in zee.
Keurig vervoersbedrijf! De levering kun je live volgen door een track and trace, waarbij je precies kunt zien waar de chauffeur rijdt. Het personeel zal je ook altijd vriendelijk te woord staan bij eventuele vragen en is goed bereikbaar, ondanks de drukte. Mochten er veranderingen optreden bij de levering, wordt je gelijk ingelicht en wordt er direct gezocht naar een passende oplossing.
Bij Nubuiten.nl hout besteld helaas heel slecht gecommuniceerd vanaf hun ook telefonisch niet bereikbaar. Na dat ik via KVK achter mobiel nr van de baas was gekomen wel reactie. Ik moest bij beers winkel zijn zij zouden me laten weten wat de lever dag zou worden hier ook radio stilte als ik belde netjes te woord gestaan maar geen terug koppeling zoals besproken. Gister weer gebeld en na een hoop uitzoek gedoe zou het van morgen om 7 uur worden gebracht dat was prima want wij zouden om 8 uur beginnen. Maar jullie raden het al nog niks geleverd of belletje dat ze later zijn. Uiteraard kan je een samenloop van omstandig heden hebben maar communiceren is het toverwoord.
Blokhut besteld bij Gadero.nl, waarbij het transport gedaan wordt door Beers... De eerste levering werd alles voor mijn huis op de stoep gedonderd met de pakbon incl. mijn personalia, tel nr, en e-mailadres er nog op. Keurig gedaan jongens... :- Kan die pakbon niet even door de brievenbus dan? Ook geen Sms of bevestiging van tijdstip van levering gehad. Blijkt bij het openen van het pakket dat er planken door transport beschadigd zijn. Tevens blijkt naderhand dat ze een pakket zijn vergeten mee te nemen, waarin o.a. de fundering zit. Deze lag nog bij Beers. Kortom, ik kan niets opbouwen. Dit is gecheckt door Gadero. Gisteren een sms en een e-mail ontvangen dat Beers vandaag tussen 15:00 en 19:00 uur alsnog komt naleveren. Inmiddels is het 21:21 uur en geen pakket!! Ook geen belletje, niets! Wat een amateuristisch bedrijf zeg! Ongelooflijk! Eén foutje is tot daar aan toe, maar dan vervolgens je fout niet eens fatsoenlijk volgens afspraak kunnen herstellen is echt te triest voor woorden! Reactie op de reactie van het bedrijf hieronder: Wat een waardeloze reactie op een terechte klacht! Dit betrof, zoals u heeft kunnen lezen, een door uw bedrijf eerder vergeten te leveren pakket. Deze lag al anderhalve week op uw terrein!!! Dit bleek na uitzoekwerk door Gadero. Er is dus door Gadero al contact met uw bedrijf geweest! Dit heeft met UW bedrijf te maken en had netjes opgelost kunnen worden. Niet pas een week later een afspraak maken en dan niet opdagen met naderhand allerlei excuses! Ik zal u eens iets vertellen over uw bedrijf wat u misschien nog niet wist: uw klantenservice is op vrijdagavond en in het weekend niet te bereiken, anders hing ik allang al aan de lijn!! Wat een idiote reactie zeg...
Vandaag met deze enorme hitte heeft Beers Winkel ons tuinhuis geleverd. Waren iets later dan gepland, maar via de track en tracé link werd de tijd netjes aangepast. Levering is zo dicht mogelijk bij onze achtertuin gezet, zodat we niet verder hoefde te sjouwen dan noodzakelijk geen achterom. Ik hoop dat de airco van de chauffeur snel gemaakt is, van ons heeft die in ieder geval wat verkoeling meegekregen om de dag iets aangenamer te maken.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid