facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Beeldend kunstenaar Marianne Baijens

Info

Marianne Baijens

Geschiedenis

Als klein meisje ging ik al met mijn vader tekenen en schilderen in het Brabantse Heeze. Oude boerderijen en bossen en mensen werden door ons beiden vereeuwigd. Ook mijn opa Louis Baijens senior schilderde en tekende het Brabantse landschap en het maken van portretten was ook voor hem een favoriet onderwerp. Mijn liefde voor schilderen maakte dat ik na de middelbare school de opleiding grafisch vormgeven volgde in Eindhoven, waar ik verschillende teken- en schildertechnieken leerde. Ook in mijn vrije tijd bleef het schilderen mij boeien. Ik verhuisde in 1984 naar de omgeving van Rotterdam .Na jaren veel te hebben gewerkt met potlood, inkt en aquarelverf,werkt ik nu veel met acrylverf en olieverf. Dit heeft tot gevolg gehad dat ik op grotere formaten doeken ben gaan werken.

Door mijn grenzen te verleggen, geïnspireerd door mijn opleiding waar creativiteit een groot onderdeel is en me te verdiepen in andere materialen, verftechnieken, verfsoorten en stijlen veranderde ook mijn werk. Het heeft mijn voorkeur voor portretten schilderen versterkt, de keuze voor olieverf was nieuw. Op dit moment heeft deze verftechniek samen met acrylverf mijn voorkeur. Ik ben voornamelijk een realistische schilder. Schilder met liefde onderwerpen waar ik mijn hart en ziel in kan leggen. Dierbare plekken en momenten vastleggen op doek vind ik geweldig. Ik geniet van het proces ”om het doek te zien groeien”. Kunst betekent voor mij dat “het je moet raken en je een positief gevoel geeft”. Er met veel plezier naar kunnen kijken. Ik heb ontdekt dat het schilderen als een rode draad door mijn leven loopt ! Met passie,emotie en liefde voor alles om mij heen iets “bijzonders in beeld” brengen.

Vanuit mijn eigen atelier laat ik me graag inspireren door de mooie momenten van het dagelijkse leven. Mijn schilderijen hebben een hoge persoonlijkheidsgraad en hebben voor mij dan ook een bijzondere betekenis. Of het nu gaat om een portret, een onderwerp of mijn gevoel. Mijn creaties ontstaan uit liefde.

IN OPDRACHT

Natuurlijk is het mogelijk om een schilderij naar uw eigen wensen te maken. Graag maak ik hiervoor dan een persoonlijke afspraak om bij u langs te komen om de sfeer te kunnen proeven en de plek te bekijken waar u het schilderij op wilt hangen.

Mocht u mijn schilderijen graag in het echt zien, bent u van harte welkom. Ook kunt u altijd na het geven van een opdracht een kijkje komen nemen in mijn atelier en zo ook het groeiproces van uw geliefde onderwerp te zien.

Voor het schilderen van portretten werk ik voornamelijk met foto’s die ik het liefst zelf maak. In overleg met u kunnen we dan een keuze maken.
Ik schilder in elk gewenst formaat, acryl en olieverf. Voor potlood of een aquarel, niet groter dan 50x70 cm.





"EXCLUSIEVE CREATIEVE & CULINAIRE WORKSHOPS - CREATIEVE COACHING IN HET BRABANTSE LEENDELeren schilderen op de manier die bij je past onder het genot van culinair lekkers. Marianne geeft een verscheidenheid aan schilderworkshops zoals oesterschelpen beschilderen, schilderen met acrylverf en intuïtief schilderen vanuit je gevoel zonder oordeel. Wil je nog dieper aan de slag met jezelf, om creativiteit los te laten op eventuele persoonlijke blokkades, dan kan creatieve coaching deuren voor je openen. Een dagje gezellig creatief samenzijn, privé of bedrijfsmatig met vrienden, familie of collega’s. Van een privéles tot groepen van 16 personen. Op locatie mogelijk voor groepen tot 20 personen.MARIANNE BAIJENS GEEFT JE VITAMINE VOOR JE ZIEL"
Adres: Dorpstraat 124, 5595 CK Leende
Telefoonnummer: 06-29075875
Stad: Leende
Route: Dorpstraat 124
Postcode: 5595 CK


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 17:00
Dinsdag: 10:00 - 17:00
Woensdag: 10:00 - 00:00
Donderdag: 10:00 - 17:00
Vrijdag: 10:00 - 17:00
Zaterdag: 10:30 - 17:00
Zondag: 10:30 - 17:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Kunstenaarsatelier Jos Leurs Kunstenaarsatelier Jos Leurs 3 km Jos Leurs, beeldend kunstenaar, impressionist, plein air schilder.
Recensies
Een super leuk en gezellig kinderfeestje gehad bij Marianne. Met een heerlijke hightea en naar huis met een mooi eindresultaat! Een aanrader als je dochter/zoon creatief is!!
Een zonnige zondag in Leende bij Marianne Baijens! Het was super … onder duidelijke uitleg lekker zitten schilderen in een oester schelp en dan heerlijk worden verwend met luxe hapjes die Marianne met heel veel zorg zelf maakt. Dankjewel Marianne wij hebben een hartstikke leuke middag gehad
Workshop " Oesterschelpen beschilderen" 10 december 2022. Graag deel ik mijn ervaring over deze workshop. Afkomstig uit de buurt van Rotterdam was het een stukje rijden. Maar het was de moeite waard! Onder de bezielende leiding van Marianne, was het zelfs voor de minder creatieven onder ons mogelijk een professioneel resultaat te boeken. Leuk zo net voor de Kerst!.We hebben de amuses in de oesterschelp gepresenteerd! De hapjes en lunch tijdens de workshop waren heerlijk en als een schilderijtje opgemaakt! Een aanrader voor iedereen! Dankjewel Marianne!
Super leuke, inspirerende workshop OESTERSCHELPEN SCHILDEREN gehad, inclusief heerlijke amuses, bij kunstenares Marianne Baijens in Leende. Echt een aanrader!! In een hele prettige omgeving met een lieve gastvrouw en gezellige dames. Bedankt dat ik bij jullie groepje aan mocht sluiten
Ik heb een hele gezellige workshop "Oesterschelpen beschilderen" gedaan. Het was echt een kadootje voor mezelf. Gezellig klein groepje, heerlijke hapjes, atelier heel sfeervol aangekleed. En natuurlijk mooie werkstukjes gemaakt. ik kan een workshop bij Marianne echt aanbevelen.
Vandaag een hele fijne gezellige privé workshop bij Marianne gevolgd. Lekker koffie gedronken en gekletst in haar mooie tuin en toen aan de slag met olieverf. Voor mij voor de eerste keer. Marianne is kundig, eerlijk, lief en gezellig. Ik zou haar zeker aanraden!
Anne-Julie heeft samen met haar hockey en schoolvriendinnetjes in de tuin van beeldend kunstenaar Marianne een fantastische workshop schilderen met high tea gehad. Marianne heeft deze meisjes een super creatief en gezellig kinderfeestje bezorgd. Ik zeg zekers een aanrader. Ook geeft zij andere fantastische, leuke, creatieve en gezellige en kunstzinnige workshops voor volwassenen
Schilderworkshop met 6 meiden van 11/12 jaar met high tea. Wat was het een feest! Ontzettend genoten en mooie schilderijen mee naar huis kunnen nemen. Warm onthaal, goed materiaal en lekker eten/drinken. Het was de rit waard! Bedankt voor de gastvrijheid, Marianne!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid