facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor BeeldCentrum fotografieopleidingen

BeeldCentrum fotografieopleidingen

Info

BeeldCentrum is foto-opleiding van Breda en omgeving, gevestigd in Zundert. Je kunt je door BeeldCentrum laten opleiden tot professioneel fotograaf.

Adres: Molenstraat 120, 4881 CV Zundert (gemeente)
Telefoonnummer: 0765979194
Stad: Zundert
Route: Molenstraat 120
Postcode: 4881 CV


Recensies
Ben je op zoek naar een fotografie opleiding, waar je in kleine groepen opgeleid wordt tot vakfotograaf? Meld je dan zeker aan bij Beeldcentrum! En dit is geen promopraatje, want afgelopen twee jaar door corona duurde het wat langer heb ik zelf heel veel geleerd bij Beeldcentrum en sta ik als fotograaf nu veel steviger in mijn schoenen. De verschillende docenten nemen je mee in inhoud en veel praktijk. Je leert zoveel: kritisch kijken, je camera gebruiken, technieken ontdekken, creativiteit ontwikkelen, fotobewerkingsprogramma's, foto's selecteren, presenteren, etc. etc. Doordat je met zoveel verschillende opdrachten aan de slag gaat, ontdek je ook waar je passie in de fotografie ligt en hoe je die vervolgens verder kunt ontwikkelen. De persoonlijke en professionele benadering is mij goed bevallen! Bedankt!
Ik weet nog goed dat ik Werner belde voor informatie over de fotovakopleiding. Ik vroeg aan hem waarom ik voor het Beeldcentrum zou kiezen. Daar kan ik inmiddels een antwoord op geven, want vorige week ben ik afgestuurd als vakfotograaf. Het is een intensieve opleiding waar vooral de nadruk ligt op technisch fotograferen. En wat heb ik daarin enorm veel geleerd. Ik moest mij weg vinden in de feedback die ik kreeg op de fotografie-opdracht, maar het heeft mij enorm geholpen. Ik heb daardoor het beste uit mijzelf weten te halen en mij constant blijven verbeteren. Kortom: een opleiding met inhoud, kritische noot en aardige docenten. Wil je vakfotograaf worden? Kies dan voor het Beeldcentrum. Daar leer je 'echt' fotograferen!
Een fijne opleiding met veel aandacht voor het individu. De bijeenkomsten in kleine groepen waren erg inspirerend en droegen bij aan het enthousiasme om als fotograaf verder te gaan en mijn toenmalige baan op te zeggen! Het contact met de leraren was erg prettig. Ze komen allemaal uit het vak en dragen de lesstof zeer gepassioneerd over. Heb tijdens mijn opleiding en het afstudeertraject ontdekt met welk soort fotografie ik verder wil.
Ik heb heel veel geleerd! Heb de basisopleiding gevolgd, waarin je leert waar je op moet letten met alle standen op je camera en welke invloeden het beeld kunnen bepalen. Dit vond ik zo leuk en ik raakte nog meer enthousiast om mooie beelden te maken die de kijker de moeite waard vindt om naar te kijken. Dus doorgegaan met de vakopleiding! En ik zat in een leuke lesgroep! Hierbij maak je kennis met heel veel soorten fotografie. Wat het erg afwisselend maakte en heel leuk om te ontdekken welke fotografie je het meest ligt! En met elkaar de opdrachten uitvoeren tijdens de lessen heb ik ook erg van genoten! En hier ook hele leuke en waardevolle contacten aan over gehouden! Tijdens de lessen is er aandacht voor je vragen en krijg je vooral veel praktijk, wat zowel heel leerzaam was als ook erg tof met grote diversiteit aan opdrachten. Je krijgt ook steeds huiswerkopdrachten , en daar kun je je ideeën op los laten en je creativiteit aanspreken. Ook erg leuk om te doen! Als laatste het eindproject gedaan, waarbij je aan één onderwerp werkt en daarmee afstudeert. Soms was dat spannend, maar ook zó tof om je eigen project langzaamaan vorm te zien krijgen. En als je dan een product aflevert en hier een goede en mooie beoordeling voor krijgt, dan voelt dat zo gaaf!! Als een vet compliment! Dat je bijna huppelend naar buiten gaat! Ik vond het stiekem jammer dat de opleiding nu klaar was en ik daar niet meer naartoe hoefde. Ik had tenslotte mijn diploma Vakfotograaf behaald! Maar ik keek altijd uit naar de volgende les! Nog steeds zó blij en trots als een pauw! :-D
Na wat wikken en wegen ben ik begonnen aan de vakopleiding bij het Beeldcentrum. De basisopleiding had ik al afgerond. Tijdens de opleiding les gehad van verschillende vakdocenten over verschillende takken van fotografie. Wat mijn voorkeur had waren de lessen over studiofotografie en de lessen over licht/daglicht. Ook flitsen met je externe flitser vond ik interessant. Waar mijn hart lag tav fotografie wist ik al wel. Dat is toch het fotograferen van personen en studiofotografie. Mijn afstudeerproject was dan ook studiofotografie en tijdens het afstudeerproject ontdekte ik ook dat ik het heerlijk vind om met kinderen te werken. Tijdens al de lessen leer je ook een hoop over jezelf, ik ga zeker onze lessen op zaterdag missen.. Ik raad de opleiding aan, als je meer over fotografie wilt leren en of dit nu op professionele vlak is of hobbymatig. De kennis heb je in ieder geval opgedaan tijdens de opleiding. Zelf ben ik enorm blij dat ik deze stap of eigenlijk stappen heb ondernomen.
Ik ben begonnen met de basisopleiding. Toen al veel nieuwe dingen geleerd. Tijdens de vakopleiding van meerdere docenten les gehad en verschillende technieken onder de knie gekregen. Vooral studiofotografie en de lessen over licht vond ik erg leuk en leerzaam. Tijdens de vakopleiding kwam ik er achter waar mijn hart lag m.b.t het fotograferen. Het afstudeerproject was voor mij de kers op de taart. Ik kan de opleiding aan iedereen aanbevelen die beter wil worden in fotograferen, hobbymatig of professioneel. Na de opleiding kun je in ieder geval als professioneel fotograaf jezelf presenteren en je eigen bedrijf beginnen. Jammer dat ik klaar ben met de opleiding, ik ga de lesdagen op de zaterdagen missen!
Mijn opleiding tot vakfotograaf bij BeeldCentrum is me zeer goed bevallen. De coaching en feedback van de docenten hebben me geholpen bij mijn ontwikkeling als fotograaf. Ik was het niet altijd eens met hun feedback, soms hielden ze me een spiegel voor en dat kan nog wel eens confronterend zijn, maar uiteindelijk heeft het me wel verder gebracht en tot een betere fotograaf gemaakt. Het werk van mijn afstudeerproject heb ik na het behalen van mijn diploma geëxposeerd in het gemeentehuis in Oss, de gemeente waar ik in dienst ben als huisfotograaf. Die expositie leverde veel publiciteit voor mij en mijn fotowerk op. Er is inmiddels zelfs een serie ansichten van gemaakt. Naast mijn werk voor de gemeente Oss heb ik mijn eigen studio waar ik kinderportretten maak. De lessen over ondernemerschap hebben me geholpen om dit op te bouwen.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid