facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Barking Romania

Barking Romania

Info

Barking Romania zet zich in voor honden uit Roemenië (Roxana Deissima) en wanneer wenselijk, daarbuiten. We vangen op, bemiddelen en adviseren.

Geschiedenis

Barking Romania levert een bijdrage aan de zwerfhonden problematiek in Roemenië en wanneer wenselijk daarbuiten. Dit realiseren wij door het verzorgen van hulpgoederen, medische zorg, sterilisaties, opvang en bemiddeling. Onze samenwerkende partner in Roemenië is al jaren Roxana Deissima uit Boekarest.
Tevens zijn wij een vangnet voor buitenlandse honden die door externe organisaties zijn bemiddeld, maar die om uiteenlopende redenen niet meer terug kunnen / mogen naar de oorspronkelijke Stichting. Wij vangen hen op en bemiddelen.

Onze taak

Missie
Onze missie, of strategische doelstelling, luidt:

Een zinvolle bijdrage leveren aan de oplossing van de zwerfdierenproblematiek in Roemenië.

Wij beseffen dat ons werk zich afspeelt in een spanningsveld tussen idealisme en realisme. Daarom willen we het woord “bijdrage” uit onze missie dan ook benadrukken. We hebben niet de illusie dat wij 'wel even' de zwerfdierenproblematiek in Roemenië oplossen. Tegelijkertijd vinden we dat geen reden om niets te doen. Hoe klein ook, wij geloven dat alle kleine beetjes helpen.

Visie
Het bemiddelen van zwerfhonden is niet voldoende om onze doelstelling te halen. Honden weghalen uit een populatie en elders herplaatsen is slechts symptoombestrijding. Om de zwerfhondenproblematiek daadwerkelijk aan te pakken is geboortebeperking essentieel. Daarom zorgen we dat donaties en adoptievergoedingen onder meer gebruikt worden voor sterilisaties en castraties om zo de zwerfhondenpopulatie structureel terug te dringen. Daarmee wordt veel toekomstig dierenleed voorkomen.

Ons werk een druppel op de gloeiende plaat? Als je puur naar de cijfers kijkt, ja. Met de vele zwerfhonden in Roemenië, is het aantal honden waarmee wij werken klein. Maar wij kijken verder dan cijfers. Wij zien elke hond als een levend wezen met recht op een mooi leven bij een fijne baas. Elke hond die wij dat geven, is ons veel waard. Dat we niet alle honden kunnen redden nemen we noodgedwongen voor lief.

Zitten er niet al genoeg honden in Nederlandse asiels? Helemaal waar. Wij beweren zeker niet dat die honden het fijn hebben, maar naar verhouding is dat wél zo. Zwerfhonden in Roemenië hebben het slechter dan een asielhond in Nederland. Voor ons genoeg reden ons in te zetten voor zwerfhonden in Roemenië.

Je ziet, we zijn zeker niet blind voor de scepsis die leeft. We denken erover na, maar blijven concluderen dat we goed werk doen. Noem het eigenwijs. Of vasthoudend. We geloven in ons werk.

Adres: It Heech 16, 9035 AE Dronrijp
Telefoonnummer: 0614736611
ln.ainamorgnikrab@ofni
Stad: Dronrijp
Route: It Heech 16
Postcode: 9035 AE



op zoek naar gerelateerd: hondenziektes roemenie, http www barkingromania nl de honden, adoptie hond
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Interije Dronrijp Interije Dronrijp 316 meter Interije Dronrijp Deze pagina is bedoeld voor de kinderen van de basisschool. op dez...
Interije 12+ Interije 12+ 316 meter Interije 12+ is een Facebook pagina die jullie kunnen Liken! Ook jullie berichten en ...
SRK Dronrijp SRK Dronrijp 761 meter Ons hoofddoel: hulp bieden aan kinderen in Wit-Rusland.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid