facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Bahnhof Zwolle

Bahnhof Zwolle

Geschiedenis

Der Bahnhof Zwolle ist der größte Bahnhof der niederländischen Stadt Zwolle sowie der Provinz Overijssel. Der Bahnhof wurde 2009 täglich von etwa 47.000 Personen genutzt und zählt damit zu den frequenzstärksten in den Niederlanden. Er ist zentraler Knotenpunkt im städtischen ÖPNV. Am Bahnhof verkehren nationale Regional- und Fernverkehrszüge. Alle Züge aus den nördlichen Provinzen Drenthe, Groningen und Friesland, die in den südlichen und westlichen Teil der Niederlande verkehren, fahren über Zwolle.GeschichteDer erste Bahnhof wurde am 6. Juni 1864 mit der Bahnstrecke Utrecht–Kampen eröffnet. 1866 wurde ein neuer Bahnhof an der Bahnstrecke Arnhem–Leeuwarden eröffnet.StreckenverbindungenMit Inkrafttreten des Jahresfahrplans 2013 wurde die Hanzelijn von Lelystad nach Zwolle in Betrieb genommen. In Zwolle treffen sich halbstündlich die Intercity-Züge von Den Haag über Schiphol, Almere und Lelystad sowie Rotterdam, Utrecht und Amersfoort. Diese fahren dann abwechselnd weiter nach Groningen bzw. Leeuwarden, so dass sich jede Stunde eine Umsteigeverbindung und eine direkte Fahrmöglichkeit ergibt.Außerdem übernimmt Arriva den Betrieb auf der Bahnstrecke Zwolle–Emmen von der NS.

Adres: Zwolle
Stad: Zwolle


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Zwolle railway station Zwolle railway station 0 meter Verwarrend, heel vervelend als je niet bekend ben met dit station.
Station Zwolle Station Zwolle 0 meter Het station in Zwolle, het is een station, dat is zeker. De mensen zijn aardig en elk...
Stazione di Zwolle Stazione di Zwolle 0 meter Verwarrend, heel vervelend als je niet bekend ben met dit station.
Gare de Zwolle Gare de Zwolle 34 meter Het station in Zwolle, het is een station, dat is zeker. De mensen zijn aardig en elk...
Station Zwolle Zuid Station Zwolle Zuid 3 km Station Zwolle-Zuid: NS-stationsbord al geplaatst! Wanneer stopt de trein ?
Recensies
Verwarrend, heel vervelend als je niet bekend ben met dit station.
Mooie stad om te fotograferen!!
Zwolle, mooie stad. Mooi en overzichtelijk station. En busstation.
Station Zwolle is een spoorwegknooppunt met acht lijnen in acht richtingen naar haast iedere windrichting. Na een flinke verbouwing van de infrastructuur heeft iedere van de acht lijnen een eigen corridor waardoor de kans op vertraging flink is afgenomen. Er is een ruime voetgangers passage met aansluiting op het nieuwe busstation. Van het, net verbrede, perron van de sporen 15 en 16 vertrekken de treinen naar Emmen. In verband met veel zwartrijders op deze lijn vindt er vrijwel altijd toegangscontrole plaats. Momenteel zomer 2021 wordt het stationsgebouw, geopend in 1864, nog verbouwd. Het station wordt omgevormd tot een “kamer van de stad” met een open blik naar het stationsplein. De mooie moderne stationskap, gebouwd in de jaren negentig van de vorige eeuw, is gebaseerd op de eerste overkapping Kort geleden is de ondergrondse fietsenstalling met plaats voor 5800 rijwielen geopend. Momenteel is men bezig met het herinrichten van het stationsplein noord. Er komen twee ruime entrees met zicht op de stad op de plaats waar nu nog de tijdelijke winkels zijn. Het is de verwachting dat dit eind 2021 klaar is. Aan de Hanzelaan is het nieuw P&R terrein gesitueerd. Hou er rekening mee dat het overstappen naar de regionale lijnen, zoals Emmen, Kampen en sprinters richting het noorden op redelijk loopafstand liggen van Intercitylijnen. Station Zwolle is een belangrijk spoorwegknooppunt voor Noordoost Nederland. Bij vertraging op of rond het station zijn er op de Noord/Zuid verbinding geen alternatieve routes voor omreizen zoals in midden en westen van het land. Naar mijn mening zou de NS daarom eerder het alternatief busvervoer moeten op starten dan normaal. De mooie binnenstad ligt op loopafstand. Maak ook eens een wandeling naar de nieuwe spoorbrug met blik op de uiterwaarden. Wandel terug via het Engelse Werk. Vier sterren om dat de jarenlange verbouwing aan zijn eindspurt is begonnen en ik denk als alles klaar is dit station en omgeving zeker vijf zal krijgen. Als je deze review informatief vindt geef dan een duimpje.
Zeer groot gebrek aan snacks om 00:40 's nachts en geen snackautomaten.
Goed gelegd station. Handig overstappen. Goed werkend openbaar vervoer. Maar soms komen treinen niet of te laat.
Helaas is het voor mij niet meer mogelijk om de fiets te parkeren. Levensgevaarlijk de nieuwe parkeergarage voor ouderen en helaas geen lift te bekennen!
Top station met mooie gebouwen en goede uitvals basis voor zwolle.
Ruim station, waar nog volop aanpassingen plaatsvinden.
mooi groot stadion, trappen en roltrappen zijn behoorlijk stijl niet echt veel winkels, uitgang centrum etos, ah ,starbucks die verhuisd is van de overkant naar oude pand van de ns, vervoerder blauw net,is aktief hier moet in uit checken bij ns en dan bij blauw net inchecken via dat beetje krom als je het vergeet? saai hal niet echt mooi, wel veel trein die hier stoppen ?
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid