facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Axelse Watertoren

Axelse Watertoren

Info

De watertoren is voor bezoekers toegankelijk tot een hoogte van 50 meter. Eén van de hooggelegen waterreservoirs is toegankelijk gemaakt voor het publiek.

Architectuur en bouw
Verspreid door de watertoren zijn verschillende bouwtekeningen aangebracht.



"De Axelse watertoren is een van de hoogste watertorens van Nederland. Een prachtig industrieel monument uit 1936 dat toegankelijk is gemaakt voor het publiek. De watertoren combineert de industriële architectuur met prachtige tentoonstellingen en interessante activiteiten. Beklim de watertoren en bekijk Axel en wijde omgeving eens van grote hoogte!Er valt ook veel te ontdekken. Ga op expeditie in en rondom de watertoren en ontdek de bijzonderenatuur in de sfeervolle heemtuin!"
Adres: Kinderdijk 2, 4571SX Axel, Zeeland, Netherlands
Telefoonnummer: +31115562885
Stad: Axel
Route: Kinderdijk 2
Postcode: 4571SX



op zoek naar gerelateerd: Museum Axel, Tentoonstelling Axel
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Streekmuseum Het Land van Axel Streekmuseum Het Land van Axel 723 meter Erg interessant, enthousiaste mensen die boeiend kunnen vertellen. Eén middag is te k...
Recensies
Begin van de maand hebben wij per toeval de watertoren bezocht. Wij werden net voor sluitingstijd begroet door twee enthousiaste vrijwilligers die ons alles vertelden over de toren en de tentoonstelling. Je kunt deze watertoren van 60 meter hoog beklimmen. Bovenin zie je dan ook één van de waterreservoirs van de toren. Het is toch nog steeds een prachtig staaltje techniek, zo'n watertoren.
Watertoren gratis te bezoeken, hij is niet meer in gebruik waardoor je letterlijk in het oude waterreservoir kan rondlopen. De enthousiaste vrijwillers geven je met plezier de nodige informatie.
Mooi ouderwets gebouw Is toen in die tijd een top bouwwerk geweest Leuk om eens te zien
Zeker een bezoek waard. Voor mensen zonder hoogtevrees... Heel mooi bouwwerk en alles is te bezichtigen. Je kan heel goed zien hoe alles werkte en in elkaar zat. Prachtig uitzicht bij mooi weer op zo'n 60 meter hoogte.
Van binnen geweldig mooi. Het watervat bovenin is open gezaagd en je kunt er nu in lopen. Helaas kun je bovenin niet naar buiten en ook de raampjes kunnen niet open. Je moet geen last hebben van hoogtevrees met die houten trappen die van betonnen balk naar betonnen balk gaan. En die negatieve recensie over niet rolstoelvriendelijk, die snap ik niet. 241 treden. Had je er een lift in verwacht? Juist die trappen langs het betonnen skelet zijn de belevenis.
Mooie foto tentoonstelling met foto's gemaakt in Zeeuws Vlaanderen. Uilen en roofvogels van dichtbij bekijken. Erg mooi!
Zou mooi zijn als de toren in de avond verlicht zou zijn met blauwe schijners die de gehele toren verlichten. Zou ook passen bij de 'water'toren. Zou het echt een landmark maken, denk dat inwoners er zelfs voor zouden willen doneren
mooie toren alleen door corona was hij natuurlijk niet open
De vrijwilligers die uitstekend op de hoogte zijn, je motiveren om de trappen naar boven te gaan, maar vooral het ongelooflijk mooie uitzicht maken de watertoren tot een indrukwekkende ervaring.
Zeer leuke bezienswaardigheid valt veel te zien ook de Vlindertuin erachter is leuk Je kan zelfs met de trappen helemaal tot bovenin de watertoren oma Het is erg leuk om de traptreden te tellen Ik heb het al een paar keer geprobeerd maar weet nog steeds niet zeker hoeveel treden er zijn, bovenin kan je heel ver kijken als het helder weer is
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid