facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Autobedrijf Spekkels

Info

Het adres voor uw APK, onderhoud, reparatie van elk merk auto en betrouwbare occasion. Een vertrouwd familiebedrijf wat een landelijke ligging heeft en waar nog de tijd voor u wordt genomen. Kom gerust eens langs.

Geschiedenis

Autobedrijf Spekkels is een vertrouwd familiebedrijf gelegen in Bunnik op Rumpsterweg 31. Het adres voor uw APK, onderhoud en reparatie van alle auto merken. Kom gerust eens langs voor een kijkje in de showroom. En hou via deze pagina bij, wat er allemaal in en om Autobedrijf Spekkels gebeurd.



"Autobedrijf Spekkels is een samenwerking aangegaan met AutoFirst Nederland waardoor de kennis van vroeger en nu volop aanwezig is. Wij repareren alle auto's, ongeacht de leeftijd. Van kleine reparatie tot volledige restauraties, waaronder alle laswerkzaamheden.Verder bent u, zoals u gewend bent, op het goede adres voor de reparatie en onderhoud van elk merk auto. Dit geldt voor particulieren, wagenparkbeheerders en leaserijders."
Adres: Rumpsterweg 31, 3981 AK Bunnik
Stad: Bunnik
Route: Rumpsterweg 31
Postcode: 3981 AK


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 17:30
Dinsdag: 08:00 - 17:30
Woensdag: 08:00 - 17:30
Donderdag: 08:00 - 17:30


op zoek naar gerelateerd: First Class car service, Garage Bunnik rumpsterweg
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Raak Promotions Workwear Raak Promotions Workwear 2 km Wij doen al jaren lang zaken met van Raak Workwear, en altijd naar volle tevredenheid...
Recensies
Goede ervaring. Kwam aan in Bunnink en merkte een zachte band, kon meteen langs komen en kreeg een leenauto mee. Na overleg 2 banden vervangen en dit op dezelfde dag nog. Prima service, snel, goede prijs en goed advies +meedenken. Top.Service: Banden
Bij Spekkels een bijzondere exclusieve auto gekocht waar ik onwijs blij mee ben. Het contact met Arend is goed verlopen. De auto bij thuiskomst laten nakijken en optimaliseren door de plaatselijke garage, ook van hen de bevestiging dat dit om een klassieker gaat in zeer mooie staat. Omdat wij de afgelopen maand de auto aan het perfectioneren zijn hebben veel vak mensen hem gezien en zij spreken allen over een unieke vondst. Dit terwijl Arend niet de hoofdprijs vroeg voor dit model en type auto. Zo zie je maar weer, kwaliteit hoeft niet altijd de kop te kosten. Een tevreden klant en ik houdt jullie advertenties in de gaten voor wellicht een tweede aparte auto! Groetjes uit het noorden, Sander.
Op weg naar vakantie opeens een schurend geluid bij rechter voorwiel. Erg verontrustend. We konden gelijk langskomen en Frans? bekeek de situatie en constateerde een loszittende ankerplaat. We kregen een kopje koffie en hij ging aan de slag. Even later kwam hij met het defecte onderdeel aan. Het wiel weer erop gezet en omdat het geen essentieel onderdeel was konden we zonder verder. Kosten? Soms moet je elkaar een beetje helpen. Geen kosten!! Super!! Wij konden met een gerust hart verder op weg naar vakantie. Service: Remmen
Erg slechte ervaringen gehad met dit bedrijf. Auto aangekocht, ik had toen niet heel veel te besteden en dat wisten ze. Achteruit verwarming kapot, of ik dit even op mijn eigen verzekering kan doen. Tijdens jaar daarna verschillende kosten gehad en daarnaast ook problemen met rijden omdat de auto niet goed uitgebalanceerd bleek te zijn, na een jaar aan drieduizend euro kosten bij de apk, volgens keuring merkdealer geen gebreken van gisteren. In plaats van dit op te lossen auto ingeruild voor erg lage prijs en nog toe moeten leggen op een rijdend wrak. Hiermee botsing gehad omdat de auto een bijzonder lange remweg had. Denk je dat ze dan moeite doen voor reparatie of om dit behoorlijk op te lossen? Nee hoor, weken gewacht en bel je erachter aan blijken ze het gewoon te zijn vergeten. Allemaal mooie praatjes maar in mijn ogen gewoon een stel oplichters! Achteraf besef je gewoon dat ze je bestolen hebben!
Ik heb mijn auto eind december 2017 naar deze garage gebracht, omdat de auto moeilijk starten. Na 2 weken was de auto nog steeds niet gerepareerd, als ik belde kreeg ik te horen "ik heb er naar gekeken en hij starten nu wel goed, dus we kijken morgen verder". Ondertussen stapelde de rekening wel op. Uiteindelijk na 4 weken heb ik de auto terug gekregen. Een paar maanden verstreken en ik merkte dat de auto nog steeds slecht starten, dus ben ik naar een andere garage gegaan en wat bleek dat dit bedrijf verkeerde bougies in de auto heeft gestopt. Nu heb ik er nieuwe bougies in laten zetten en dit alles kosten mij 120 euro, ook beweerde het bedrijf dat ze de auto hadden schoon gemaakt de slangen etc, ook dit is niet gebeurd vertelde de andere garage mij. Eindstand: Ga niet naar deze garage! - Reactie op de reactie van de eigenaar: Als u mijn naam in uw systeem zoekt, dan weet u precies waar ik het over heb. U zegt dat ik terug kan komen als ik klachten heb. Dit heb ik meerdere malen gedaan en iedere keer kreeg ik een hogere rekening, ook was ik de auto langer dan een 4 weken kwijt. Er zijn schoonmaak kosten verrekend en nieuwe boogies in gezet. Dit heb ik na laten kijken bij een andere garage. Uit resultaat blijkt dat hier geen sprake van is. Ik verwacht op z'n minst een tegemoetkoming, aangezien ik rond de 1000 euro heb betaalt bij u aan reparaties!
Erg slechte ervaringen met dit bedrijf sinds ik hier mijn eerste auto met Bovag garantie heb gekocht. Auto met maar een kwart tank afgeleverd en de dealer was de eerste afhaalafspraak totaal vergeten. Er wordt totaal geen rekening gehouden met mensen die werken en hiervoor erg afhankelijk zijn van hun auto. Slechte service en niet klantvriendelijk! Je moet constant zelf achter alles aanbellen en gemaakte afspraken worden niet nagekomen. Laatst had ik een mankement met mijn auto, ik merkte 's avonds dat er een raar geluid uit mijn motor kwam, omdat ik de auto de volgende dag gewoon nodig gehad voor werk, pechhulp gebeld en via deze service werd ik verwezen naar Spekkels. Tussen 8 en 8.30 de volgende morgen zou er iemand langs komen. Om 8.35 was er nog niemand geweest, Spekkels gebeld, kreeg ik doodleuk te horen dat men had besloten om maar om 9.30 te komen omdat het om 8 uur zo druk op de weg was, daar had ik dus helemaal niets aan omdat ik naar mijn werk moest. Uiteindelijk heeft dit mij ook een vrije dag gekost, want er was ook geen vervangend vervoer beschikbaar. Een paar dagen later wil mijn auto opeens niet meer starten, pechhulp gebeld en wat blijkt, de dynamo gaf geen vermogen, hetzelfde onderdeel wat een paar dagen eerder juist was vervangen! Auto drie dagen kwijt, geen vervangend vervoer beschikbaar via Spekkels, ik moest het zelf maar oplossen. Net mijn auto terug, blijkt dat ze zonder mijn auto verder te controleren terug hebben gegeven. Opeens werkt nu mijn autoradio niet meer en is de boardcomputer hierdoor ook niet meer instellen, ik zal nu dus weer terug moeten. Ik heb hierdoor totaal geen vertrouwen meer in dit bedrijf.
Zeer slechte ervaring. Heb toen ik nog jong was daar een Suzuki Alto gekocht om naast mijn motor toch een auto te hebben. Bleek de auto gewoon verrot te zijn geweest. Bij bochten kraakte de auto en na een jaar keek een automonteur er naar en bleek een draagbalk zo verrot te zijn dat de monteur zijn vinger dwars door de balk stak. Toen was ik nog jong en had weinig levenservaring. Nu zou ik dit nooit gepikt hebben. Ik Zou echt van mijn leven nooit meer een auto bij spekkels kopen
Bij Spekkels zijn we zeer goed geholpen bij aankoop van onze eerste en tweede auto. Ondanks pech bij de tweede auto, iets wat kon gebeuren, hebben ze keurig de garantie toegepast. Ten allen tijden goed geholpen door alle medewerkers van Spekkels.
Super bedrijf, ik kom hier al 10 jaar met verschillende auto's altijd een goede persoonlijke service. Ze kunnen bijna alles repareren en als zij het niet weten, dan kennen wel het juiste adres voor speciale reparaties. Als ik mijn auto naar Spekkels breng dan weet ik dat het goed gaat komen. Absoluut een aanrader.
Mooi praatjes mankeerde van alles, na terug gaan wel wat gerepareerd, maar bleek snel weer fout te zijn. Bij volgende apk bleek dat de vorige apk door spekkels gedaan nooit goed gekeurd had mogen worden en dus weer een hoop extra kosten.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid