facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Autobedrijf Nijs Someren

Autobedrijf Nijs Someren

Info

Nijs Auto's Someren, de officiële Opel dealer. U kunt bij ons terecht voor de aanschaf van nieuwe en gebruikte auto's, keuze uit meer dan 200 occasions. Nijs Auto's heeft een eigen schadeherstelbedrijf en werkt voor alle verzekeringsmaatschappijen.

Geschiedenis

Als officieel Opel Service Dealer voor Someren en omstreken bent u bij ons al meer dan 40 jaar vanzelfsprekend op het juiste adres voor de aanschaf van een nieuwe of gebruikte auto. Maar ook na de aanschaf van uw auto zien wij u uiteraard graag terug. Door professioneel onderhoud van ons vakkundig opgeleid personeel garanderen wij vele probleemloze kilometers.
Ons enthousiaste team staat graag voor U klaar!

Erik Nijs

Adres: kerkendijk 134, 5712 EX Someren-Heide, Noord-Brabant, Netherlands
Telefoonnummer: 0493-492356
Stad: Someren-Heide
Route: kerkendijk 134
Postcode: 5712 EX


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 19:00
Dinsdag: 08:00 - 19:00
Woensdag: 08:00 - 19:00
Donderdag: 08:00 - 19:00
Vrijdag: 08:00 - 19:00
Zaterdag: 09:00 - 17:00


op zoek naar gerelateerd: Tweedehands auto Someren, Nijs Someren occasions auto, Opel deurne, Garage in Someren, Opel garage Weert, Bedrijfswagens Someren, Garage Verberne, Jaspers Someren
Recensies
Fantastisch service na het kopen van een 2e hands auto waarbij de airco het niet deed. Keurig gemaakt. Woord gehouden mbt de prijs. Hele vriendelijke mensen werken daar. Je voelt je eindelijk echt een klant. Ga zo door auto garage Nijs.
Een net bedrijf, leuke en fijne communicatie en we zijn netjes geholpen, van verkoop/inruil tot de service tot nu toe tevreden.
Attente medewerker die mee liep om te helpen tanken. Je hebt eigelijk een tankpas nodig. Ik kwam voor 1x langs.
Eerste keer hier, werd goed ontvangen, volgende keer weer hierheen
Vriendelijke mensen die goede service geven, je voelt je thuis. Directeur/eigenaar is eerlijk en betrouwbaar en een vriendelijke man. Geeft je ook voldoende aandacht. Koffie wordt je aangeboden, zakelijk en toch sfeervol.
We kochten bij Opel Nijs een Meriva. Een heel mooie auto uit 2003, een wat oudere auto dus. Maar voor ons nieuw. We hadden er voor gespaard. Dus waren we blij dat we zo’n mooie auto konden kopen. En nog wel bij een dealer. Wel wilde we een nieuwe distributie riem erop hebben voor betere banden en nog een paar kleinigheidjes. Na wat overleg te hebben met meneer Nijs, was dit geen enkel probleem. De levertijd viel ons wel wat tegen, maar dat kwam meer door ziekte van het personeel. Uiteindelijk konden we de auto ophalen op naam gezet en alles. Na een paar honderd kilometer gereden te hebben, viel opeens een paar keer de elektrische stuurbekrachtiging uit. Dat was een behoorlijke domper. Hiervoor terug terug gegaan en de situatie uitgelegd. Er bleek inderdaad een storing te zijn. Dat kon de monteur uitlezen. Na wat overleg met meneer Nijs en onze standpunten kenbaar gemaakt te hebben. Kregen we het aanbod om een 2de hands er in te laten zetten geheel kosteloos. Hier zijn we mee akkoord gegaan. Tot nu toe hebben we er geen problemen mee gehad. Het is een fijne auto om in te rijden. We zijn weer blij. Meneer Nijs stuurde me nog een mailtje met de vraag of het probleem was opgelost. Toch een stukje betrokkenheid, zelfs voor een oudere auto. We hopen er nog lang plezier van te mogen hebben.
Vorig jaar een onderhoudsbeurt laten doen hier en een opel pechhulpdienst daarbij afgesloten. Vandaag sta ik met een kapotte accu en bel dus de pechhulp : deze zegt uw accu valt hier niet onder , daeler gebeld jawel dit valt er wel onder ga maar terug naar pechhulp . Na een uur wachten waarin ik inmiddels zelf al prive hulp geregeld heb wordt ik teruggebeld door pechhulp, sorry uw accu valt wel onder de garantie. Te laat dus, zelf al hulp geregeld maar goed ter compensatie vraag ik om mijn dekking dan gratis uit te breiden naar buitenland. En dan beginnen dealer en pechhulp naar elkaar te wijzen en af te schuiven. Gevolg : 300 euro lichter hier voor een nieuwe accu en als je vraagt voor compensatie voor het ongemak is er nergens niemand thuis , zelfs een mailtje sturen naar opel klantenservice door de dealer is teveel gevraagd in eerste instantie , Pas als ik de onderhoudsbeurt cancel van 21 maart as zijn ze opeens wel bereid een mail te sturen naar opel klantenservice. Nee hoor opel Nijs , nu hoeft het ook niet meer , mijn volgende beurt besteed ík ergens anders uit en ik word lid van de anwb daar kan ik hopelijk wel van opaan in geval van pech !
Heel prettig ervaring.
Ik had vandaag om half 11 een afspraak voor een proefrit en taxatie van mijn auto.. DIK een uur daar gezeten wachtend op meneer Nijs, er werd aangegeven dat hij nog druk was met andere mensen en of ik een ogenblik geduld had… tuurlijk! Een ogenblik is prima MAAR EEN UUR DAAR ZITTEN WACHTEN DUS NIET! Erg jammer kreeg na 30 min zitten wel een kop koffie aangeboden jippie het zal best een goede garage zijn maar kwa sevice en tijdsplanning geen goede ervaring
Tijd terug een 2e hands auto daar gekocht. Gevraagd om het onderhoudsboekje. Nooit gekregen, wel beloofd. Kleine beurt betaald. Hoog bedrag. Interieurfilter behoorlijk vervuild. Lijkt er op dat de auto nooit onderhoud heeft gehad.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid