facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Autobedrijf Knoop Maarssen

Adres: Kometenweg 7 , Maarssenbroek 3606 BD, NL
Telefoonnummer: 0346 201 648
Stad: Maarssenbroek
Route: Kometenweg 7
Postcode: 3606 BD


Openingstijden

Maandag: 09:00-18:00
Dinsdag: 09:00-18:00
Woensdag: 09:00-18:00
Donderdag: 09:00-18:00
Vrijdag: 09:00-21:00
Zaterdag: 10:00-16:00


op zoek naar gerelateerd: Knoop Autogroep, Occasions Maarssen, Knoop Neede, Roeleveld Maarssen, Mazda dealer Zeist, Garage Maarssenbroek, De Pijper Maarssen, Toyota Maarssen
Recensies
Mazda CX-5 gekocht met garantie. Heel goed geholpen door Sam en collega's, had na de koop een klein euvel, was prima verholpen. Personeel heel vriendelijk, je voelt je er echt welkom. Top service!
Altijd erg goede service! Ze komen afspraken na en zijn prettig in de omgang. Ze nemen je goed mee in wat voor werkzaamheden ze gaan doen en wat de bijbehorende kosten zullen zijn. Mijn auto is nu bijna twee jaar oud en wordt goed door ze onderhouden, ik ben iedere keer weer tevreden. Vorig jaar had ik een onduidelijk probleem met de USB-aansluiting die continu de verbinding verbrak. Na metingen leek er niks aan de hand, maar toch hebben ze het onder de garantie vervangen. Sindsdien geen problemen meer! Nadat ik een keer vanaf een vakantieadres met een euvel slecht contact kreeg met Mazda Euroservice, hebben zij mij vanuit NL zelfs nog geholpen. Top bedrijf daar in Maarssen.
Deze week motor problemen gehad met mijn lesauto. Erg vervelend omdat ik met mijn autorijschool afhankelijk ben van deze auto. Bij Knoop hebben ze het heel adequaat opgepakt waardoor ik na ruim een uur weer verder kon met mijn leerling die de volgende ochtend rijexamen moest doen, geslaagd! Ongelofelijk fijn hoe zowel de receptionist als de werkplaats chef dit hebben opgepakt! Wat mij betreft allemaal dikke tienen voor dit bedrijf!!! Nogmaals veel dank!
Zeer correct geholpen en mooie occasion gekocht.
Snelle reparatie, maar onvriendelijke vent Ron Jammer..
Beide auto's daar in onderhoud. Transparant qua rekening , vriendelijk personeel.
2e onderhoudsbeurt voor mijn Mazda 2. snel geholpen de gratis leenfiets stond al klaar. even met de monteur een ritje voor een test ivm geluid. Werd al snel gebeld voor overleg wbt het vervangen van het interieurfilter en remolie. Voor de middag al gebeld en sms dat de auto klaar stond. Goede uitleg over de werkzaamheden en kosten. Een flesje water en snoepjes voor onderweg en de mazda kan er weer een jaar tegen. Prima garage waar zelfs de eigenaar en personeel die eigenlijk vrij was je te woord staan als collega's even druk zijn, team werk. Top garage, zo zie je het niet veel meer.
Even wachten om bedrijf op te starten voor die dag. Rond 09.00 kwamen de meeste werknemers voor kantoor en showroom binnen. Erg vriendelijk overigens. Er werd gelijk koffie aangeboden.
Interesse voor nieuwe Mazda3, online inruilvoorstel aangevraagd, bevestiging via mail van Mazda Knoop ontvangen. Na enkele dagen gewacht dit zonder enige reactie te hebben ontvangen, maar een mail gestuurd, ditmaal naar eigenaar / directeur dhr. Knoop zelf met bijgevoegd de door mij ontvangen bevestiging aanvraag daarin de vraag gesteld waarom de personeels leden van verkoop op vestiging Maarssenbroek niet eens moeite nemen om contact op te nemen. Snelle reactie ontvangen van deze heer, aanvraag blijkt in hun systeem niet te vinden te zijn! Dat is nog tot daaraantoe niets of niemand kan feilloos werken. Treurig wordt het echter als hr. Knoop aangeeft met volgende regel Wilt u ons alsnog de kans geven om te laten zien wat wij voor u kunnen betekenen. en ja je kan het al raden nu ruim een week verder nooit meer wat vernomen, weet niet waar de positieve recensies vandaan komen over deze firma maar als zelfs de eigenaar geen woord kan houden, te treurig treurig treurig......echt, en dat terwijl Mazda hoger de premium automerk ladder wil beklimmen, nou denk niet met Knoop..... @hr. Knoop graag geen voorspelbarereactie dat u het allemaal zo vervelend vindt, deze maal bent u er zelf onderdeel van.
Ik ben hier 3x geweest voor onderhoud van mijn auto. De mannen van de werkplaats zijn super aardig en weten waar ze het over hebben, maar de medewerkers achter de balie komen over alsof de klant blij moet zijn dat die hier mag komen. De laatste keer heb ik gevraagd om een leenauto en kreeg een Suzuki uit het jaar 2002 voorgeschoteld via Europcar. Toen ik weigerde hierin te rijden werd de baliemedeweker slanke man met grijs haar bijna boos en kwam met rare voorbeelden dat mensen met een Porsche niet eens zo ‘moeilijk’ deden, de vraag: ‘Wat mensen met een Porsche bij een Mazda dealer doen?’ heb ik maar achterwege gelaten. De laatste keer ben ik geweest bij de Mazda dealer in Nieuwegein; daar is het pas service en kwaliteit. Kunnen jullie nog heel veel van leren. Mij zie je iniedergeval niet meer.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid