facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Atelier Sophia Dijkstra

Atelier Sophia Dijkstra

Info

Kan ik iets voor je (be)tekenen?
Sophia maakt zowel vrij werk, met name dieren(portretten) alsmede in opdracht.

Geschiedenis

Op 5 augustus 1969 werd ik als Sophia, Louise Dijkstra geboren in Utrecht. Ik groeide op in Cothen (aan de ‘Kromme Rijn’ vlak bij Wijk bij Duurstede). Vandaag de dag woon ik met mijn gezin in Stolwijk (vlak bij Gouda) in de prachtige Krimpenerwaard.

Als klein kind was ik al gebiologeerd door mijn moeder haar tekenspullen die in een mooie houten tekendoos bewaard werden.
Vaak haalde ik deze stiekem tevoorschijn en neusde tussen de Oost-Indische inkt, kroontjespennen, verschillende soorten potloden en vlakgom. Naar Swaak in Utrecht was voor mij een enorm feest. Nu nog kan het zien en voelen van verschillende kwasten, verf- en papiersoorten én de lucht van verf, terpentine, medium en doek mij terugbrengen naar die momenten uit mijn jeugd.

Op de lagere school stond al vast dat ik ‘iets met tekenen’ zou gaan doen. Toch verliep het anders en heb ik mijn teken/schilderspullen jaren aan de wilgen gehangen. Uiteindelijk kruipt het bloed waar het niet gaan kan en was ik na een workshop bij Ans Markus in 2005 weer besmet met het schildervirus.

Schilderen geeft mij rust. Vroeger was ik ongeduldig, wilde snel resultaat zien of was ik te perfectionistisch, maar nu kan ik rustig aan iets werken en het eventueel een paar dagen/weken wegzetten en herstellen als het niet naar mijn zin is. Iedere keer als ik schilder leer ik weer meer en probeer ik dat weer te verwerken in een volgend doek.

In 2009 was ik met mijn schilderij ‘Isis’ genomineerd voor het Vierkante Ei, een kunstprijs voor amateurkunstenaars. Mijn stijl omschrijf ik als variërend, de ene keer realistisch en een andere keer met een illustratief karakter. Bij voorkeur schilder ik met acrylverf, daarnaast werk ik ook graag met Oost-Indische inkt en aquarelverf en heb ik sinds kort ook pastelkrijt/-potloden ontdekt.

Ik maak zowel vrijwerk als in opdracht (met name portretten van huisdieren).

Ik kan vast iets voor je (be)tekenen!

Adres: Karekietstraat 10, 2821 XP Stolwijk
Telefoonnummer: 0182-343656
Stad: Stolwijk
Route: Karekietstraat 10
Postcode: 2821 XP


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Toreca Toreca 512 meter Toneel vereniging TORECA is op gericht in 1946. De naam is ontstaan door de eerste le...
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid