facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Atelier Karin Merlijn

Info

Intuïtief schilderen is schilderen op gevoel. Karin Merlijn geeft cursussen en workshops intuïtief schilderen en ze verkoopt ook eigen werk.

Geschiedenis

Karin Merlijn
geboren 15 juli 1963 in Zutphen.

Als kind was ik altijd al aan het tekenen en knutselen.
Ik ben begonnen als kleuterleidster en later onderwijzeres in alle groepen van het basisonderwijs in de invalpool.
Daar kon ik veel van mijn creativiteit in kwijt.
Toch miste er wat. De belangstelling voor het spirituele was zo groot dat ik na een aantal cursussen en opleidingen een praktijk ben gestart in energetische geneeswijzen (2001-2019).

Ik ben al die jaren blijven schilderen en tekenen en heb regelmatig cursussen en workshops gevolgd bij verschillende kunstenaars in het land. Vooral in de twee jaar dat ik in Assen woonde.

Ik ben begonnen met aquarel en later overgestapt op acrylverf. Het schilderen van stillevens en landschappen verveelde al snel en steeds vaker ging ik op gevoel schilderen. Zonder van te voren bedacht plaatje.

Mijn manier van schilderen is sinds 2000 puur intuïtief. Sinds 2011 ben ik professioneel gaan schilderen en les gaan geven in intuïtief schilderen.

Manier van werken
Vanuit een meditatie kies ik één of meerdere kleuren verf waarmee ik, op gevoel, ga schilderen op doek, vaak ook met muziek ter ondersteuning. Sfeer is heel belangrijk. Het verbeelden van de innerlijke belevingswereld geeft mij helderheid en rust.

Als het doek vol is bekijk ik het doek van alle kanten en kies dan de positie die mij het meest raakt of aanspreekt. Dan volgt de volgende laag. Als er een duidelijk beeld naar voren komt, dat een snaar raakt, wordt dat verder uitgewerkt. Daardoor zijn de schilderijen vaak figuratief en sprookjesachtig. Ik gebruik veel kleur, werk meestal in dunne transparante lagen, maar kan soms ook met dikke texturen werken.

Doordat de stemming, emoties en belevingswereld als uitgangspunt gebruikt worden, kunnen de schilderijen heel erg verschillen qua stijl en kleurgebruik.

Vanaf 2012 heb ik een eigen stijl van tekenen ontdekt met fineliner of kleurpotlood op papier. Deze tekeningen ontstaan ook weer al doende, er wordt niks van te voren bedacht of geschetst. Meestal begin ik met bloemetjes en bomen en in de vormen in de tussenruimtes herken ik dan van alles wat dan meer vorm mag krijgen. Dieren, elfjes, enz.

Als een werk klaar is analyseer ik de beelden die voor mij symbool staan voor mijn innerlijke wereld en processen. Ik ben zo mijn eigen therapeut. Deze manier van werken gebruik ik ook in mijn cursussen en workshops voor anderen.

Adres: Vijfmorgenstraat 33, 7204 ND Zutphen
Telefoonnummer: 0575 - 525 969
Stad: Zutphen
Route: Vijfmorgenstraat 33
Postcode: 7204 ND



op zoek naar gerelateerd: Karin Merlijn Ruurlo, Workshop Ruurlo
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Good world Dolls Bambole fatte a mano Good world Dolls Bambole fatte a mano 98 meter Originali Bambole Waldorf dal 1970, una tradizione di famiglia. su ordinazione e per...
Atelier Miriam Verbeek Atelier Miriam Verbeek 460 meter Prachtige plek waar met veel kennis en liefde oa cursussen wordt gegeven. Echt een aa...
Atelier RoseArt Atelier RoseArt 524 meter RoseArt is gevestigd in Zutphen en Empe. Het werk atelier is in Empe en de Galerie in...
K.Schuite K.Schuite 779 meter Kunstzinnig en vrij, een creatieve geest is altijd blij! Op deze facebook-pagina info...
Vloeibaar Vloeibaar 779 meter Twee tot vier keer per maand komen wij samen om elkaar creatief te inspireren en verd...
Popronde Zutphen Popronde Zutphen 939 meter Een prachtig landelijk evenement waarbij de popliefhebber aan zijn of haar trekken za...
Lusterworkshops Lusterworkshops 2 km Vertaald door Google kunst ten volle Origineel Arte al maximo
Powertex ontdekkingsdagen Powertex ontdekkingsdagen 2 km Powertex Ontdekkingsdagen: Beleef,ervaar en geniet Brigitte Grade komt naar Netl in ...
TangoLibre Argentijnse tango -TangoSchuur TangoLibre Argentijnse tango -TangoSchuur 3 km Echt fijne plek en hele aardige mensen!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid