facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Astrant Ede

Astrant Ede

Info

Aan het Kuiperplein ontstaat een nieuw popcultuur-centrum. De Edese broedplaats waar jongeren samen met professionals aan de slag gaan met (pop)cultuur!

Geschiedenis

Wij van Stichting Strike Back Events, zijn al sinds 2010 actief onder de naam Poppodium Ede op het gebied van Pop- en jongerencultuur in Ede. Enkele bekende initiatieven van ons zijn; Het Rockin Parkweg festival tijdens de Heideweek, Muziek bij de Buren (december 2016), onze huiskamerconcerten bij De Jonge Dame en diverse podia op het bevrijdingsfestival in Wageningen. Ook zijn wij zichtbaar op het gebied van street-art. Zo hebben wij dit jaar de Bospoorttunnel opgeknapt en onlangs meerdere muren in Ede centrum voorzien van een nieuwe laag verf.

Sinds 2010 zijn wij ook bezig om in Ede een vaste locatie te krijgen, deze gaat er nu eindelijk komen! Samen met stichting Pop In Uitvoering hebben wij een plan geschreven waar bij wij onze ervaring en krachten gaan bundelen en een centrum voor popcultuur gaan openen aan het Kuiperplein (nr.31). Wij geloven er in dat cultureel ontwikkelde jongeren bijdragen aan een gelukkiger, sociale en cultureler Ede. Een inspirerende stad die jongeren aan zich bindt is hierbij het doel.

Op dit moment werken wij er samen met de gemeente Ede, hard aan om het pand geschikt te maken voor de nieuwe functie. Met een nieuwe en positieve uitstraling willen wij ervoor zorgen dat dit ook uitstraalt naar de directe omgeving. Zo hebben wij onlangs op de achterzijde van het pand een mooi graffiti kunstwerk laten zetten door Eelco van den Berg. Niet alleen professionals maar juist vooral de jongeren zelf zullen aan de slag gaan om het pand op te knappen.



"Popcultuur inspireert jongeren en muziek brengt mensen samen.Astrant gelooft dat cultureel ontwikkelde jongeren bijdragen aan een gelukkiger, socialer en cultureler Ede. Een inspirerende stad die jongeren aan zich bindt.Ede heeft behoefte aan een breder en laagdrempeliger aanbod op het gebied van popcultuur. Het bestaande aanbod verdient aanvulling en uitbreiding, zodat jongeren in hun eigen woonplaats en leefomgeving in aanraking komen met uiteenlopende uitingen van popcultuur. Tijd voor een frisse wind, een vernieuwend tegengeluid om de huidige status quo in balans te brengen. Om een basis te leggen van waaruit jongeren alle ruimte krijgen om hun smaak, creativiteit en identiteit te ontwikkelen."
Adres: Kuiperplein 31, 6713 AX Ede
Stad: Ede
Route: Kuiperplein 31
Postcode: 6713 AX


Openingstijden

Maandag: 10:00 - 16:00
Dinsdag: 10:00 - 16:00
Woensdag: 10:00 - 16:00
Donderdag: 10:00 - 16:00


op zoek naar gerelateerd: the dc denims astrant ede 12 oktober, astrant (poppodium ede) kuiperplein ede, poppodium ede, oefenruimte ede
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Akoesticum Akoesticum 2 km Erg mooi om te zien hoe ze dit oude militaire object omgetoverd hebben. Wij hadden hi...
Threesixtymusic Threesixtymusic 2 km Maak serieus werk van je muziek
Recensies
Een cultureel jongerencentrum, waar verschillende activiteiten wordt georganiseerd. Van optredens van regionale bands tot activiteiten voor de lhbti+ gemeenschap tijdens Ede-pride. Ze zijn gehuisvest in het voormalige pand de harmonie aan het Kuiperplein. Iedereen is welkom, want je kan er gewoon jezelf zijn.
Hou erg van de sfeer en iedereen die er werkt is altijd erg behulpzaam. De drank kaart is uitgebreidt en persoonlijk vind ik het niet heel duur. Aanrader: Jam nights: Kleine en wat minder kleine bandjes die spelen op 1 avond met harde rock tot soft pop nummers voor ieder wat wils.
Mooi poppodium en cultuurcentrum. Doet veel voor lokale jeugd en muziekscene. Mooie samenkomsten voor lhbqt+ gemeenschap en lekkere biertjes. Helemaal top!
Geweldig "buurthuis/caféstage"-idee met geweldige muziek- en communityavonden. Super energiek en aardig team van zowel vrijwilligers als stagiaire's
Prima oefenruimte. Zo nu en dan op vrijdag open bar, leuk om andere muzikanten te zien en te spreken. Goede huisband ook. Parkeren is - op vrijdagavond althans - wel een lastig ding.
Super vegan eten voor weinig geld. Echt zo lekker.
Lekker eten bij het eetcafe, veel divers aanbod qua bandprogrammering en andere evenementen
Toffe tent, relaxte sfeer
2 nummers spelen terwijl de huis bandjes hun gang kunnen gaan met jams van 20 mins..... jammer en niet meer voor mij
Goede events en lekkere biertjes
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid