facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Apotheek Venema

Apotheek Venema

Info

Wij zijn niet alleen de oudste apotheek van Groningen, maar ook het oudste bedrijf van het Noorden, opgericht 4 mei 1782.
Ook aan de Hoofdstraat, Peize

Geschiedenis

Informatie - Mensen die hun geneesmiddelen van ons betrekken zijn gesteld op de ruime informatie die wij geven. Niet alleen mondeling, ook schriftelijk. Bij elk nieuw geneesmiddel geven wij u een brief mee met geneesmiddeleninformatie. Deze informatie is op uw naam gesteld en houdt rekening met leeftijd en geslacht. U leest daarin alles over samenstelling, werking, bijwerkingen en speciale zaken als gebruik bij zwangerschap en borstvoeding.

Edelzalf - Een welbekend product van apotheek Venema is Edelzalf. Edelzalf is een wonderbaarlijk product dat bijzonder goed werkt bij rode babybillen (luieruitslag of -eczeem) en bij kloven in handen en vingers. Het recept is al ruim 150 jaar oud, het is alleen in de jaren tachtig ontdaan van twee schadelijke stoffen: boorzuur en perubalsem. Edelzalf is een modern en veilig preparaat dat in verschillende Nederlandse apotheken wordt verkocht.

Leuk, gezellig - Niemand komt voor zijn plezier bij een apotheek. Gelukkig horen we vaak dat mensen die vaak bij ons komen, tevreden zijn over onze service en onze vriendelijke atmosfeer. Bij Apotheek Venema en Apotheekservicepunt Peize bent u geen nummer, geen patiënt, geen klant - u bent een medemens voor wie we ons uiterste best doen. Welkom!



"Mensen die hun geneesmiddelen van ons betrekken zijn gesteld op de ruime informatie die wij geven. Niet alleen mondeling, ook schriftelijk. Bij elk nieuw geneesmiddel geven wij u een brief mee met geneesmiddeleninformatie. Deze informatie is op uw naam gesteld en houdt rekening met leeftijd en geslacht. U leest daarin alles over samenstelling, werking, bijwerkingen en speciale zaken als gebruik bij zwangerschap en borstvoeding.Een welbekend product van Apotheek Venema is Edelzalf. Edelzalf is een wonderbaarlijk product dat bijzonder goed werkt bij rode babybillen luieruitslag of -eczeem en bij kloven in handen en vingers."
Adres: Kwinkenplein 6 , Groningen 9712 GZ, NL
Telefoonnummer: 050 318 4284
ln.amenev-keehtopa@ofni
Stad: Groningen
Route: Kwinkenplein 6
Postcode: 9712 GZ


Openingstijden

Maandag: 08:30-18:00
Dinsdag: 08:30-18:00
Woensdag: 08:30-18:00
Donderdag: 08:30-18:00
Vrijdag: 08:30-18:00
Zaterdag: 11:00-16:00


op zoek naar gerelateerd: apotheek venema peize, apotheek hanzeplein, apotheek venema edelzalf, apotheek poll, apotheek venema openingstijden, apotheek groningen centrum, apotheek groningen, apotheek peize
Recensies
Zelden zo een slechte ervaring gehad met een apotheek. Mijn vriendin kwam voor simpele ijzertabletten wegens ijzertekort. Apothekersassistente weigerde vervolgens überhaupt het buitenlands EU voorgeschreven recept te lezen en/of het middel op te zoeken in het systeem. Graag zou ik mevr Immy er op willen wijzen dat een medisch voorschrift uit een EU-land is geldig in alle andere EU-landen. Dat een in Frankrijk voorgeschreven geneesmiddel misschien niet altijd verkrijgbaar is in NL of wellicht een andere naam heeft is nog geen reden zo onbeschoft te doen onder het mom "het is niet leesbaar". Over het uitblijven van advies en service nog maar te zwijgen. Ga u diep schamen en Mark Fransen, ik zou u adviseren uw personeel eens bij te scholen in klantvriendelijkheid gezien de stortvloed van negatieve recencies hier....
Onprettige apotheek waar je altijd lang moet wachten en weinig klantvriendelijk te woord wordt gestaan - ook al ben je de enige klant. Ik werd een keer richting een of ander kamertje geduwd waar ik tegen wil en dank een instructie voor het inhaleren van mijn astma-medicatie zou krijgen. Ik voelde me er niet goed bij en ben resoluut omgedraaid, het kwam allemaal veel te opdringerig op me over. Het personeel is niet bijzonder discreet want je hoort vanuit de wachtruimte bij je voorgangers precies wat ze halen en waar het voor dient. Het is jammer dat mijn man mijn medicatie niet meekreeg - ook niet met een geschreven machtiging én mijn paspoort. Ze zijn centraal gevestigd, dat is dan wel het enige pluspunt voor de binnenstadbewoner.
“Het is hier allemaal erg traag en sloom. Ook al zijn er misschien 2 klanten voor je, 15 min tot 30 min wachten is erg normaal. Maar 1 persoon achter de kassa. 3 mensen aan het werk achterin, als je het werken kunt noemen. Het systeem dat ze gebruiken zal wel erg, erg verouderd zijn. Als je bij apotheek komt van martini ziekenhuis gaat alles zo snel. Hier moeten ze eerst PC checken voor mijn medicatie. Dan wordt er gezocht naar een kaart in een kaarten bak. Dan wordt er pas gezocht naar medicatie. Oh ja, Probeer niet contact op te nemen via website/mail/etc. Ik moest uit nood medicatie/herhalingsrecept aanvragen bij apotheek i.p.v. huisart. Tot op heden geen reactie gehad en ik zit momenteel zonder medicatie. Omdat de zorg ervoor gezorgt heeft dat ik verslaafd ben aan medicatie en niet meer zonder kan wordt ik doodziek als ik 1 dag of meer geen medicatie gebruik. We gaan nu momenteel over in dag 3 en ik heb nog niets gehoord van Venema” Mijn huisartspraktijk, waarvan praktijk gesloten is tot 22 augustus vanwege vakantie, geeft nog sneller bericht terug dan Apotheek Venema dat geopend is.
Altijd lang wachten ook al is er geen rij, tot meerdere keren toe zeggen dat ze geen recept hebben ontvangen terwijl het er achteraf wel lag en had moeten liggen. Slechtste apotheek die ik ken.
Ik ben een aantal jaar naar deze apotheek geweest, en ik merkte dat recepten vaak niet goed binnen kwamen. Dit gold met name voor 'nieuwe' recepten die door de huisarts doorgegeven waren. Vaak kwamen deze niet aan en ik moest ik ter plekke zelf bellen naar mijn doktersassistente. Hierdoor duurden mijn bezoeken naar de apotheek vaak zeer lang. Dit probleem komt nooit voor bij mijn huidige apotheek. Herhaalrecepten kunnen eenvoudig besteld worden via de site en kunnen dan ook vlot worden opgehaald. Mits je buiten drukke tijden blijft. Vaak had ik te maken met vriendelijke medewerkers, op één situatie na. Toen ik medicatie moest ophalen voor een ver gevorderde blaasontsteking, mocht ik niet naar het toilet. In plaats daarvan duurde het klaarmaken helaas nog een kwartier en heb ik na deze tijd toch gevraagd of het wellicht iets sneller kon. Ik vond dit onbegripvol, deze persoon had kennelijk nog nooit een blaasontsteking gehad.
Ik had een serieuze klacht, maar na een aantal maal contact te hebben gehad, is dit uiteindelijk opgelost. Bleek gelukkig een administratieve verwarring te zijn tussen apotheek en verzekeraar, is nu tot volle tevredenheid opgelost. Er blijkt geen sprake te zijn van gegevensmisbruik of spookfacturen. De apotheek heeft uitermate hard gewerkt om dit probleem op te lossen en het misverstand uit de wereld te helpen. Goed afgehandeld.
Na een tijdje wachten , buiten i.v.m. corona eindelijk naar binnen. De medewerkster kijkt voor mij in de computer of er iets klaar ligt, noemt een datum , die mij te lang geleden voorkomt en ik sta met lege handen weer buiten. Thuis bel ik de huisarts, ze sturen wel een nieuw recept.... Ik denk dat de spullen voor mij gewoon in de la liggen bij Venema en er staat blijkbaar niet in de computer of je al of niet iets afgehaald hebt! Jammer dat er niet gewoon even goed gekeken wordt, allemaal dubbel werk. Bellen lukt niet, na een irritante wachttoon wordt de verbinding verbroken:
Wat een ergernis lange rij wanneer dan ook, medewerkers super traag. Geen privacy.
Zeer onaardig en niet behulpzaam personeel. Weigerde een recept voor 3 oestrogeen pillen omdat het recept volgens de medewerker niet te controlebeurt was. Ondanks alle correcte gegevens. Inclusief AGB en BIG registratie op het recept. En weigerde ook de apotheker er telefonisch bij te halen. Ga hier nooit meer heen.
Aardig en behulpzaam personeel. Als je 'even' eind van de middag medicijnen op wil halen, net als de rest van werkend Groningen, dan ben je natuurlijk meestal niet gelijk aan de beurt.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid