facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Antiquariaat Moby Dick

Antiquariaat Moby Dick

Info

Moby Dick is een algemeen antiquariaat in Noordwijk aan Zee en is al sinds 1985 gehuisvest in een mooi pand in de Schoolstraat. In onze winkel vindt u naast onze grote voorraad natuurboeken een breed scala aan onderwerpen.

Geschiedenis

Om onze voorraad op peil te houden zijn wij altijd geïnteresseerd in aankoop van goede boeken, bibliotheken. Wij komen uiteraard ook aan huis.

In de kelder bij Libris Boekhandel van der Meer op het Vuurtorenplein bevindt zich de SCHATKAMER van Moby Dick. Een mooie ruimte vol met bijzondere boeken, met als gemene deler: antiquarisch. De Schatkamer heeft veel ruimere openingstijden:

Maandag - vrijdag: 9.00 - 18.00 uur
Zaterdag: 9.00 - 17.00 uur
Zondag: 12.00 - 17.00 uur

Op internet hebben wij zo’n 60.000 boeken te koop staan. Dit is een algemene voorraad met wat accenten op natuurlijke historie, (Ant-)Arctica en theologie. De boeken staan NIET in de winkel: ze kunnen op aanvraag daar wel worden ingezien en/of afgehaald. Op onze website kunt u rustig onze voorraad bekijken.

Adres: Schoolstraat 31, 2202 HD Noordwijk
Telefoonnummer: 071-3619498
Stad: Noordwijk aan Zee
Route: Schoolstraat 31
Postcode: 2202 HD


Recensies
Er is iets aan een boekantiquariaat als Moby Dick – hier schrijft men nog de prijs met potlood achterin het boek, in plaats van met zo’n vies stipt wit plakkertje. Hier vind je de chaos nog in zijn meest zuivere vorm, opgestapeld tot aan het plafond in kleurrijke aardlagen van zeldzame kennis, kennis die voor het grijpen ligt. Misschien is het precies dat gevoel, die willekeurige gewaarwording van inwijding in het grootste geheim, of misschien is het de wetenschap dat deze hele winkel eigenlijk uit één betoverend boek is ontsproten, en dat de eigenaar walvisbeurzen, die naar verluidt natuurlijk in Duitsland bij de vleet plaatsvinden – dat hij daar, met zijn grijzende baard de letteren stond vertegenwoordigen, met een standje vol boeken en snuisterijen die aan de walvisvaart relateerden – mogelijk, mogelijk, of wellicht is het juist dat speciale gevoel dat je in een gelag als Moby Dick ik durf het geen winkel te noemen, daar zit me al teveel koopvaart in – dat je hier binnen kan lopen, van de goedlachse medewerker een kop koffie krijgt, dat men midden in de winkel aan tafel boeken zit bespreken, dat je ‘s werelds grootste verzameling Moby Dick uitgaven onder een waarlijk fabelachtig poster kunt bekijken – zwier dat alles samen tot één ervaringshoop en je ervaart iets van de tijdloosheid die als een stofgouden schim door de gangen spookt, gangen zo nauw dat je de boeken aan den lijve kunt voelen, alsof je door ze geflankeerd wordt, als de geesten van wijze voorvaderen die goedmakkig aan de wieg van je aandacht schudden. Ja, Moby Dick. Rijksmonument. Verplichte stop op vergeten schoolreisjes. Zoals de harpoenist in het verhaal afgehakte koppen verkoopt zo verkoopt men hier ook boeken, droge, uitgemergelde boeken, schimmelfanten die u zullen toeblazen met grandioze woordsnuit. En zou God zelf zijn met aartsengelharen ingelegde neus in deze prijskoewaardige letterenboter steken, dan zou voorwaar de schepping eens wat beter zijn best doen het geneuzel dat u normalerwijze een dagtripje noemt met deze locatie te ontzien en vergeven. Vijf welverdiende reuzensterren!
Heerlijk zo een volgepakte winkel vol met oude boeken. Eenmaal binnen is er weinig loopruimte, de kasten met boeken gaan tot aan het plafond, de paden ertussen zijn smal. De service is super, de eigenaar is erg vriendelijk en behulpzaam en heeft kennis van zaken. Het assortiment kan op de website worden geraadpleegd, even in de winkel snuffelen vind ik persoonlijk leuker.
Leuk antiquariaat waar je echt van alles kan vinden voor een zacht prijsje. Heerlijk om op je gemak door de boeken te neuzen of er iets van je gading bij zit en je krijgt nog koffie ook.
Fijne boekwinkel. 2 euro per boek. De boeken in de winkel staan niet op hun website te koop!
Geweldige boekenzaak: klantvriendelijk, gastvrij en enorm veel aanbod voor een meer dan schappelijke prijs. Aanrader.
Rustige zaak als je op zoek bent naar een tweedehands boek, of een boek wat ergens anders niet meer te krijgen is. Deskundige verkoper en een eerlijke prijs.
Zeer vriendelijk mensen en een fijne sfeer. Een boekenwinkel om goed in rond te snuffelen.
Topzaak, goeie boeken altijd tegen een mooie prijs
Veel boeken aanwezig. Goed gesorteerd en nette prijzen.
Veel leuke boeken voor een zacht prijsje
Reageer op deze plaats

Routebeschrijving naar Antiquariaat Moby Dick met het openbaar vervoer


Noordwijk, Huis ter Duinstraat 180 meter
20
385
90
Noordwijk, Huis ter Duinstraat 240 meter
20
385
90
Noordwijk, Pickeplein 310 meter
20
385
90
Noordwijk, Pickeplein 430 meter
385
Noordwijk, BinnenZee 490 meter
20
90

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid