facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Amsterdamsebrug

Geschiedenis

De Amsterdamsebrug is een verkeersbrug over het Amsterdam-Rijnkanaal in de Zuiderzeeweg tussen het Zeeburgereiland en de Zeeburgerdijk in Amsterdam. In het verlengde van de Amsterdamsebrug ligt de Schellingwouderbrug over het Buiten-IJ die het Zeeburgereiland en Amsterdam-Noord met elkaar verbindt.De Amsterdamsebrug is geopend in 1957 en is onderdeel van de eerste vaste oeververbinding tussen Amsterdam-Noord en de rest van de stad. De brug is uitgevoerd met twee rijstroken en fiets- en voetpaden.In 2012 is de Amsterdamsebrug gerenoveerd, waarbij onder andere de doorvaarthoogte is verhoogd voor vierlaagse containervaart. In verband met de uitbreiding van de stad naar het Zeeburgereiland met daarop woonwijken als de Sportheldenbuurt werd in 2017 gekeken of de brug verbreed moet en kan worden en of er een trambrug naast gebouwd moet worden. De enige openbaar-vervoerverbinding per rail van de nieuwe woonwijken is dan tramlijn 26 die via de Piet Heintunnel richting binnenstad gaat, terwijl verwacht wordt dat de meeste burgers van de nieuwe wijken richting Amsterdam-Oost willen, een verbinding waar thans nog buslijn 37 in voorziet.

Adres: Amsterdam
Stad: Amsterdam



op zoek naar gerelateerd: Amsterdamse brug afgesloten, Amsterdamse brug ongeluk, Schellingwouderbrug fietsen, Schellingwouderbrug
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Python Bridge Python Bridge 975 meter Mijn invalide zoon is er van afgevallen met zijn rolstoel
Nesciobrug Nesciobrug 1 km Brug? Een hele bijzonder vormgeving. Inderdaad een brug die anders is. #xanderbw
Magere Brug Magere Brug 4 km Heb er jaar bij in de buurt gewoond .
Love Bridge Amsterdam Love Bridge Amsterdam 4 km Prachtige brug Rijksmonument bouw rond 1691. In 2003 mochten er geen auto’s meer over...
Spiegelgracht Spiegelgracht 5 km Supergaaf, zeker in de vroege ochtend.
Spiegelgracht Spiegelgracht 5 km Bijzonder stukje Amsterdam met veel galleries en antiquairs.
Recensies
Zwakke klim fijn dat mensen zich aan hun richting houden
Heerlijke route voor een gezonde wandeling langs het Nieuwediep, de Merwede en dan via de Ringdijk naar het Flevopark! Dat is ook Amsterdam !
Fijne brug, alleen wat tochtig op koele avonden. Zou fijn zijn als medebewoners wat meer rekening met elkaar houden en hun rommel niet laten liggen voor de volgende slapers.
Flinke klim.. en heel irritant dat mensen zich niet aan de richting houden.
Een mooie brug met een leuk uitzicht.
Leuk uitzicht!
Dit is een visplek van mij
Vertaald door Google De hele brug is heel, heel lang. Je loopt er langs en water en water omringen je. Origineel Весь міст дуже-дуже довгий. Ідеш по ньому, а навколо вода і вода.
Vertaald door Google geweldige lange brug - weg naar camping zeeburg - mooi uitzicht. Alleen fietsers en motorrijders zijn hier krankzinnig - snelle en agressieve manier van fietsen, zelfs aan de kant van de wandelaar. Origineel great long bridge - way to camping zeeburg - nice view. Only cyclists & motorbikers are insane here - fast and aggresive style of cycling even on walkers side.
Vertaald door Google mooie brug Origineel
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid