facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Amerongse Berg

Geschiedenis

De Amerongse Berg is een heuvel in de gemeente Utrechtse Heuvelrug in de Nederlandse provincie Utrecht en is met een hoogte van 69,2 meter boven NAP het hoogste punt van de provincie. De heuvel ligt ten noordoosten van Amerongen in het Amerongse Bos, een van de oudste bossen op de Utrechtse Heuvelrug. De meeste bossen op de heuvelrug zijn niet ouder dan een eeuw, in het Amerongse Bos dateren sommige grove dennen uit 1770. Het bos werd aangelegd als jachtgebied voor de kasteelheren van het in de Amerongse Bovenpolder gelegen kasteel Amerongen.De heuvel maakt deel uit van de stuwwal Utrechtse Heuvelrug. In het noordwesten liggen de Hazenberg, de Vlakke Berg en de Zuilensteinse Berg en in het zuidoosten liggen de Galgenberg en de Elsterberg.Door zijn hoogte en steilheid is de Amerongse Berg geliefd onder sportfietsers. De noordkant is met afstand de zwaarste beklimming van de Heuvelrug, de zuidkant is minder zwaar maar nog steeds zwaarder dan de Grebbeberg. Het Paardenveld in Rhenen, de tweede zwaarste helling van de Heuvelrug, is nog wel steiler dan beide kanten van de Amerongse Berg.

Adres: Amerongen
Stad: Amerongen



op zoek naar gerelateerd: amerongse berg adres, amerongse berg wandelen, amerongse berg landal, activiteiten amerongse berg, amerongse berg fietsen, landal amerongse berg adres, landal amerongse berg plattegrond, amerongse berg restaurant
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Amerongse Berg Amerongse Berg 756 meter Mooie mtb route en wandel natuurgebied Afwisselende begroeiing en heuvels
Andrieskerk Andrieskerk 2 km Oude kerk met een lange geschiedenis. Na de reformatie beeldenstorm is er veel van he...
Maallust Maallust 2 km Een indrukwekkende molen met een geschiedenis. Ongeveer 20 jaar geleden is de molen o...
Recensies
Mooie mtb route en wandel natuurgebied Afwisselende begroeiing en heuvels
Zaterdag even gewandeld bij de Amerongse Berg, als kind kwam ik hier al met enige regelmaat en nu soms met vrouw en kinderen. Een mooi bos met prettige hoogte verschillen en soms vergezichten. Lekker buiten en lekker wandelen kun je hier. Vergeet Kasteel Amerongen niet als je de mogelijkheid hebt om dat te bezoeken.
Prachtig gebied, voor alle doelgroepen. Wandelen, fietsen, mtb-routes, paardenroutes
Met de fiets een sportief pittig feestje
Lekker bergje om te fietsen! Mooie mtb paden. We even een vignet aanschaffen maar die kost bijna niks.
Even een gedeelte de route gefietst van de Vuelta. Vanaf de andere kant best een pittige beklimming voor zo ver je mag spreken van een beklimming in Nederland. In deze omgeving ben je snel je oriëntatiepunt kwijt op de een of anders manier. Heb vaak maps erbij gepakt anders was ik nog onderweg geweest. Haha
Super mooi wandelgebied en ideaal voor mountainbike
Perfecte plek om te starten met mountainbiken. De route Amerongen is mijn persoonlijke favoriet van Nederland. Daarnaast kun je ook de route Leersum erbij aanknopen voor wat extra kilometers. Ook wandelen in deze omgeving is erg mooi.
Heerlijk gebied om te wandelen, te fietsen of te mountainbiken. Naast de berg zelf zijn er tal.van interessante plaatsen te bezoeken zoals "De eenzame eik', 'De naald van Amerongen', de tabaksschuren etc. Binnenkort is er een vignet dat je moet kopen als je hier wilt paardrijden of te mountainbiken. Voor beiden zijn ook aparte routes, waarbij je beboet wordt als je er van afwijkt. De controles zijn ook geïntensiveerd.
Kleinschalig en zeer verzorgd park. Klein zwembad met Turks stoombad. Voor het park aan de kleine kant. Speelmogelijkheden vooraan het park speeltuin, voetbalveld, etc. Vanaf het park kun je de wandelpaden van het bos in. Qua park ideaal voor mensen die houden van rust. Het huisje is ruim en strak. Alles netjes en schoon.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid