facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Amara Hoeve Bergen

Amara Hoeve Bergen

Info

Boerencamping aan de rand van kunstenaarsdorp Bergen!

Geschiedenis

De Amara Hoeve biedt vrijheid en ruimte voor creativiteit en wordt beschikbaar gesteld door Pieter Wonder.

Wij hebben een collectief doel & brede kijk op het maatschappelijke belang van kunst- en kunstenaars. Door de samenwerking te zoeken met theater, muziek en beeldende kunst verwachten wij in een vrije en ruimere setting tot een kruisbestuiving te komen die tot een totaalbeleving leidt bij onze bezoekers tijdens onze exposities.

De heersende trend van conformisme en commercialiteit in de kunst zal sommigen geen windeieren leggen, maar gaat in het algemeen voorbij aan de rol van kunstenaars, namelijk een andere kijk te bieden op en aan de mens in een snel veranderende wereld. Behalve schilderijen, beelden en installaties, zal er ook ruimte zijn voor monumentaal werk. Op de boerderij zal ook een programma voor kinderen worden georganiseerd.

In de overtuiging een belangrijke toegevoegde waarde te kunnen leveren in een feestelijke setting, heten wij u van harte welkom van 14 oktober tot en met 23 oktober 2016 op onze prachtige expositie. Uiteraard verzorgen wij ook de innerlijke mens en kunt u genieten van eten en drinken op niveau! Verzorgd door o.a. Restaurant de Ware Jacob uit Bergen.

Graag tot op de kunstgalerie bij Amara Hoeve in oktober!

*** Vanaf 1 april 2017 tot en met 1 oktober 2017 is de BOERENCAMPING geopend ***
Meer info over een vaste campingplek of alvast reserveren? mail naar: [email protected]

Adres: Oosterdijk 3, 1862 PT Bergen, Noord-Holland, Netherlands
Telefoonnummer: 0031648606075
Stad: Bergen
Route: Oosterdijk 3
Postcode: 1862 PT


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Boerderij Kenter Boerderij Kenter 804 meter Heerlijke en eerlijke zuivelproducten uit het zuivelstation gehaald. Bij thuiskomst d...
Boerderij Jonker Boerderij Jonker 4 km Twee nachtjes ons tentje neergezet op deze plek. Mooie stekkie, hou rekening met inse...
Recensies
Een aparte camping. Prima ontvangst, maar rommelige entree. Mooie plaatsen en goede locatie om Alkmaar of Bergen te bezoeken. Op de camping kregen we een hippie-gevoel. 's Avonds een zoetige lucht, maar geen geluidsoverlast. Onderhoud en hygiëne staan op een laag pitje. Een punt van aandacht.
We hebben hier 1 nachtje gestaan met onze buscamper om de gondeltocht eens te zien. We zouden vrij laat aankomen dus even gebeld. Mochten gewoon het terrein op rijden en de volgende dag betalen. Heel gemoedelijk en gastvrij.
Het enige boerderij aan de Amara hoeve is het feit dat het ooit een boerderij geweest is op een prachtige plek in de polder tussen Alkmaar en Bergen. Wat het nu is?. In ieder geval heel rommelig. De ingang tot de kampeerplek lijkt wel een autosloperij. Naast de camping is een soort vuilnisbelt waar constant een graafmachine aan het werk is, dat hoor je heel goed. Het sanitair is niet fris en wordt niet of nauwelijks schoongehouden. Er staan veel vaste gasten voor 1 seizoen. Mensen die in een netelige situatie zitten vanwege gebrek aan woonruimte. Er wonen gezinnen. Maar de sfeer is geweldig. Er wonen heel bijzondere mensen voor wie het leven niet mee zit. Het is een soort van Ruigoord. Het kan er heel rustig en ontspannen zijn, maar als de eigenaar een feestje wil bouwen dan gebeurd dat. Daarom is er in het weekend mogelijk wat minder rust omdat er groepen toegelaten worden die het ook gezellig maken met elkaar. Er zijn echt geen boerderij dieren te vinden, wel loslopende honden en eigenlijk mag dat niet. Dit is een van de zeer weinige regels, er wordt niet gehandhaafd. Het is een zeer bijzondere plek, dit vanwege de vaste gasten die de sfeer maken. 28 euro voor een nacht is op zich heel pittig, maar het is een beleving om op deze camping gestaan te hebben. Dank gezellige buren, ik hoop dat het leven goed mag zijn voor jullie Jane ,
Leuke rustige camping op een mooie omgeving. Gastvrije eigenaar. Sanitair is prima, niet al te luxe maar past bij de sfeer van de camping.
Mooie ligging en fijn uitzicht. Te duur voor wat je krijgt. We moesten 28 euro per nacht betalen voor caravan met 2 personen. Het sanitair is oud en erg beperkt, het ziet er niet uit en er is geen fatsoenlijke plek om de vaat te doen. Gelukkig wordt het redelijk schoongemaakt. Het watertap punt op het terrein voldoet niet, je staat in de blub bij een kraan waaruit het water alle kanten op sproeit. Het is er een grote bende. De zeer vriendelijke eigenaar heeft grootse plannen, wij wensen hem veel succes maar ziet ons daar niet meer terug.
Zelden zo hartelijk ontvangen dan.op.deze camping. We hebben daar een aantal dagen prachtig en rustig gestaan. Iedereen is daar welkom. Wij zullen hier altijd met een goed gevoel aan terugdenken. Bedankt Pieter en Peter voor jullie gastvrijheid en goede zorgen.
Leuke sfeer, soort vrijplaats a la Ruigoord. Leuke, creatieve mensen ontmoet. Echter de prijs voor een nacht met ons campertje, €25, doet meer aan commerciële grondslag dan aan ideële denken.. Jammer doet wat af aan het leuke geheel met de fruitbomen, geiten en paarden. In de buurt kan je ook mooi staan bij Hossebos in Waarland, aan het water met stroom voor €10 per nacht, just saying..
Rommel, sanitair basic is niet erg maar niet schoon wel. Tevens zaterdagnacht erg onrustig ondanks toezeggingen van beheerder dat hij alles onder controle had en wij ons geen zorgen hoefde te maken. Housebeat dreunde vanuit schuur bij tijden de nacht vanuit een loods op het terrein. Camping om ca 06.15 met de laatste festivalgangers verlaten.
Wat een geweldige plek is dit! We hebben hier met een aantal vrienden een 1,5 meter proof weekend gehouden en we hebben de vrijheid gevoeld die we zo gemist hebben de afgelopen maanden. De mensen die hier werken zijn onwaarschijnlijk gastvrij, zetten continue allemaal hun beste been voor om bij te dragen aan een nog beter verblijf. Ik heb al 3 dagen heimwee naar de Amara Hoeve, dus terugkomen is wat mij betreft slechts een kwestie van tijd.
Enige tijd geleden een weekend op deze camping gestaan, samen met vrienden Leuke camping, mooie uitzichten, vlak bij bergen, alkmaar, schoorl... Leuk weekend gehad, niks op aan te merken.. Alleen het sanitair, ruim voldoende voor de campinggasten, ook in corona tijd. Als ze daar nu ook eens zouden worden over het schoonmaken hiervan, zou ik 5 sterren geven
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid