facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Alternate

Alternate

Info

ALTERNATE, dé online computer en elektronica specialist!
Ontdek het uitgebreide aanbod op www.alternate.nl

Producten

Hardware, Computers, Laptops, Tablets, Software, Gaming Gear, Multimedia producten, Huishoudapparaten, Tuinproducten, Gereedschap, Speelgoed, Klusproducten, Smartphones, Witgoed, Cosmetica, haarverzorging, Mooi & Gezond, Beeld & Geluid, Scheerapparaten, LEGO, Playmobil, Barbie, Stijltangen, Krultangen, Mondverzorging en nog veel meer.



"Zeg je Alternate dan zeg je computers en hardware. En dat is niet voor niets. Vanaf de oprichting van het bedrijf in 1992 in het Duitse Linden zit IT-hardware in ons DNA.Alternate is sinds 1998 ook gevestigd in Nederland als zelfstandige aftakking van de Duitse moederorganisatie.Inmiddels is het assortiment verder uitgebreid én groeiende met producten als huishoudelektronica, gereedschappen, tuinartikelen en speelgoed. Om in de toekomst nog verder te groeien en ontwikkelen is in 2016 een nieuw distributiecentrum en hoofdkantoor gebouwd in Tholen."
Adres: Handelsweg 110 , Ridderkerk 2988 DC, NL
Telefoonnummer: 0180 440 844
ln.etanretla@ecivresnetnalk
Stad: Ridderkerk
Route: Handelsweg 110
Postcode: 2988 DC


Openingstijden

Maandag: 11:00-18:00
Dinsdag: 11:00-18:00
Woensdag: 11:00-18:00
Donderdag: 11:00-18:00
Vrijdag: 11:00-18:00
Zaterdag: 11:00-17:00


op zoek naar gerelateerd: alternate laptop, alternate outlet, alternate pc builder, alternate koeling, alternate aartselaar, alternate game pc, alternate contact, alternate ssd
Recensies
Gigantische achterstand bij de reparatieservice. Slechte communicatie onderling in het bedrijf. Laptop opgestuurd. Na meer dan 2 weken kreeg ik bericht dat de service het wil gaan oppakken. Moest er wel rekening mee houden dat het meer dan 6 weken nog eens zou kunnen gaan duren. Het is nl dat hun de producten naar het bedrijf sturen waar het gemaakt is. Prijzen Alternate zijn ok maar service is een -10 hou er rekening mee als je daar wat koopt. Heb mijn laptop nu een jaar waarvan 3 maanden deze in totaal in reparatie is geweest. En omwisseling van het product vergeet het maar. Ben echt teleurgesteld. De laptop is door mijn ziekte het enige wat ik heb. Coulant zijn vergeet het maar.
Heb hier een nieuw toetsenbord besteld, voor uiteraard de nieuwkoop prijs. Ik krijg een toetsenbord binnen waar ondanks de verpakking al een vlek op zat, de seals waren al doorgesneden en gewoon een 2e seal overheen geplakt. Uiteindelijk terug gestuurd omdat hij ook kapot was. Ik weet niet of dit een fout betreft of fraude. Klantenservice lijkt het wel netjes op te pakken en op te lossen.
Waardeloos. Kocht een K7-karcher van 400 euro, kwam kapot aan, en na een dag deed de lans het niet meer. Heb de lans teruggestuurd, was niet voldoende, moest het volledige apparaat van dik 20 kg op gaan sturen. Inmiddels heb ik al maanden geen werkende lans die ze zelf los verkochten, en ze zijn zeer asociaal en brutaal bij de klantenservice. Slechtste webshop van Nederland, met voorsprong. De klachtenafdeling is nog erger dan de klantenservice, ze houden je aan het lijntje en ontwijken elke vraag. Stelletje amateurs. Inmiddels hebben zij mijn lans nog, ik krijg geen nieuwe, en geen berichten meer. Heb bij de concurrent een nieuwe moeten kopen om ooit m'n tuin af te krijgen. Beste 60 euro besteed ever, bij de... Gamma.
Zwembad besteld bij Alternate omdat dit volgens hun site de snelste levering heeft voor 22:00 besteld zelfde dag verzonden, kreeg zoals verwacht mijn ordernummer en track&trace nummer echter na 3 dagen nog niets binnen gekregen. Klantenservice ook gemaild en tot op heden niets van vernomen. Kortom had beter bij een ander kunnen bestellen die nog goedkoper zijn ook.!
Super goed geholpen ook door de beveiliging die beneden aanwezig is ! Ik kwam mijn spullen halen en heeft me goed geholpen om het in de auto te krijgen
Waardeloos annulerings en retour beleid. Op een zondag een product besteld, gekozen voor betalen met AfterPay. Nog geen uur later geannuleerd en een ander alternatief product besteld. De maandag zijn beide bestellingen toch geleverd. Maar om het ene, geannuleerde product te retourneren worden kosten in rekening gebracht .... Hierover gebeld maar de medewerker van Alternate die kon niks voor me betekenen. "Wij krijgen deze klacht vaker maar hebben geen oplossing, je moet gewoon betalen"
Ik had een laptop besteld bij alternate de MSI GP66. Na wat prijzen te vergelijken toch besloten om bij alternate te bestellen bestel hier al 20 jaar. Verzending ging snel en de laptop werkte erg goed. Op een vrijdag avond wilde de laptop ineens niet meer aan, voeding aangesloten en opnieuw geprobeerd. Vervolgens kwam er rook uit de computer na nog geen maand in gebruik. Ik ben er mee naar buiten gelopen voor het geval het helemaal verkeerd ging. Online was het erg lastig iets terug te sturen voor garantie. Maandag ochtend gebeld en werd toen vriendelijk geholpen, na ontvangst van me laptop kreeg ik netjes een bevestiging. Daarna werd het stil, erg stil. Ik besloot zelf te bellen om te vragen hoe het ermee stond. Het zou nog een week duren voordat ze eraan toe kwamen. De totale tijd zou wel 5 tot 10 weken kunnen duren. Ik vroeg naar een tijdelijke vervanging dit werd niet gedaan. Lekkere klantenservice.. geen geld en geen laptop. Na een 5 tal weken gelukkig me laptop terug maar ik zal hierna niet meer bij alternate bestellen. Het was/is erg frustrerend, MSI zijn product is kapot gegaan maar Alternate verkoopt het, of verkoop het niet of kom met een goede oplossing!
1ste product defect werd geforceerd een nieuwe aan te schaffen omdat het zo "sneller" gaat. 2de product ontvangen ook defect en geen andere oplossing dan weer een nieuwe aan schaffen. Zelfs nog aangeboden om het zelf te komen omruilen kan ook niet. Waardeloze service!
Beroerde verzendpartner DHL gaat Alternate klanten kosten. DHL is zogenaamd aan de deur geweest, maar uiteraard niemand gezien. Een dag voor thuisgebleven. Dit terwijl ze het lokkertje op hun pagina hebben staan "voor 2200u besteld is vandaag verzonden/indicatie morgen geleverd". Als je dan Alternate belt is er niet eens enige vorm van compensatie mogelijk terugstorten van verzendkkosten oid, want "zoveel vertraagd was hij toch nog niet?". Dit was zeker de laatste bestelling hier. Coolblue/Amazon/Bol weet hun producten wel gewoon op tijd te leveren.
Slechte service bij alternate. Ik heb een pc gekocht die niet goed is. Moet nu de pc retourneren en 2 weken wachten op terugbetaling omdat ze niet bij zijn met het verwerken van retouren. Slechte zaak.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid