facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor ALPHERA Nederland

ALPHERA Nederland

Info

Wij financieren en verzekeren auto’s, motoren, pick-up trucks en bestelwagens voor ondernemers en particulieren. Nieuw en gebruikt, van elk merk.



"Wij financieren en verzekeren auto’s, motoren en bestelwagens. Nieuw en gebruikt, van elk merk. We zijn er voor bedrijven en voor particulieren met heldere voorwaarden, scherpe tarieven en praktische service. Als echte automotive specialist willen we maar één ding: u met een gerust gevoel de weg op laten gaan. Elke dag opnieuw."
Adres: Madame Curielaan 1, 2289 CA Rijswijk (Zuid-Holland)
Telefoonnummer: (070) 41 47 560
Stad: Rijswijk
Route: Madame Curielaan 1
Postcode: 2289 CA


Openingstijden

Maandag: 08:00 - 21:00
Dinsdag: 08:00 - 21:00
Woensdag: 08:00 - 21:00
Donderdag: 08:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 17:00
Zaterdag: 10:00 - 17:00

Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Lancyr Adviesgroep Rijswijk Lancyr Adviesgroep Rijswijk 521 meter Fijne mensen om mee samen te werken.
Recensies
Nooit aan beginnen. Ik had een contract van 5 jaar en 188 euro per maand en een eind bedrag van 11.280 maar toen ik het hele bedrag betaald had moest ik evengoed 188 p maand over blijven maken omdat het contract 5 jaar duurt. Nou heb ik veel meer als 11.280 over moeten maken omdat ze dreigde dat ik me eigendomspapieren anders niet zou krijgen. Ennu 2 jaar later krijg je het pas na 35 mails terug gestort. Oplichters zijn t
Bij verandering van voertuig netjes overlegd om contract over te sluiten.toen het uiteindelijk zo ver was bus verkocht blijkt de rente verhoogd te zijn plus een credit van 1300 euro kwijt!dit word niet vermeld!Mensen let op met wat je afsluit want ze luizen je erin.Slechte service moet overal achteraan bellen.
Deel de mening geheel met Ronald B, mijn god 1 ster is al te veel!!!!!! Ze zijn nog langzamer dan een slak, ze komen geen afspraak na, een credit van meer dan 16k wordt niet uitbetaald, maar maandtermijnen afschrijven gaat altijd wel prima op tijd. Contactpersonen zijn NOOIT te bereiken en mailen nagenoeg niet terug. Wat een ongelofelijk slechte communicatie, als ze mij dit bedrijf zouden aanbieden voor €1,- mogen ze het houden. Als ik hier de eigenaar van zou zijn, dan zou ik mij diep diep schamen.
Ben 30 jaar ondernemer, heb nog nooit zo’n slecht bedrijf meegemaakt, de vele mails worden niet beantwoord, terugbel verzoeken niet nagekomen. Je kunt niet doorverbonden worden, aangetekende brieven van mij of van mijn advocaat worden genegeerd, betalingsoverzichten kloppen niet en dan ook niet zo’n klein beetje, bij aflossing slottermijn komen er facturen voor de dag die volledig onbekend zijn en niet gespecificeerd worden, dit ondanks vele mails die ik hierover stuur met het verzoek om toelichting/specificatie. AVS is niets meer dan een bureau die de naam incassobureau gebruikt om cliënten onrechtmatig veel te hoge kosten in rekening te brengen, niets meer dan een boevenbende en bovendien helemaal niets snappen of willen snappen van de wetgeving die voor dit soort kantoren van toepassing is. Bovendien ook nog een beetje bluffen met criminele namen die ik toevallig allemaal ook nog ken. Kortom beide bedrijven zijn echt waardeloos een ander woord heb ik hier niet voor. Als ik een min 5 sterren beoordeling kon geven dan verdient dit bedrijf dit als eerste. De 5 sterren beoordelingen zijn fake en niet zo’n klein beetje ook. Een bedrijf die zo omgaat met zijn klanten kan nimmer een 5 sterren beoordeling krijgen, er zijn iets teveel negatieve reacties die volledig tegenover de positive reactie staan, iets te doorzichtig heren. We zijn nu inmiddels 2 weken verder nadat ik alles heb betaald aan hen. Het bedrag wat ik teveel heb betaald wordt gemotiveerd middels meer dan vage facturen, het teveel betaalde bedrag zou ik terugontvangen, maar dit is blijkbaar door alle drukte nog niet gebeurt. De toezegging dat ik een afrekening ontvang alsmede de documenten voor vrijgave de auto is wederom de zoveelste loze belofte van hen. Mocht je echt geloven dat dit een 4/5 sterren bedrijf waard is dan kan je net zo goed naar de Efteling gaan daar vertellen ze ook sprookjes. Kortom een bedrijf met meer dan perfecte service, helaas alleen niet bereikbaar, maar dat is slechts een kleinigheidje. Dus houdt ajb op met die 4/5 sterren beoordeling, niet iedereen in Nederland is van het ganzenbord gevallen!
Nooit enige onenigheid gehad na al die jaren... Alles loopt altijd soepel en lekker ...scheiding en alles werd netjes geregeld... Dus ja van mijn uit wel sterretjes ;
Ik heb inmiddels helaas de zelfde ervaring met Alphera, zoals Martin dit omschrijft. Ik ben al jaren lang klant. In het begin erg goed en snel geholpen. Maar de laatste tijd is het echt veranderd. Ik probeer een opgave van het opstaande bedrag voor een auto op te vragen. Ik heb op 19 maart een email verstuurd met daarin het verzoek mij deze opgave toe te sturen. Netjes alle gegevens, kenteken, klantnummer, telefoonnummer, etc. erin gezet. Na de automatische antwoord we streven er naar om uw email binnen 48 uur te beantwoorden heb ik niets meer vernomen. Ik ben, terwijl ik deze review aan het schrijven ben, aan het bellen. Ik sta inmiddels als langer dan 23 minuten in de wacht..... Ik stuur nog maar een email.
Zaken zijn goed geregeld overzichtelijk. Maar als je eerder je contract wil beeindigen omdat je auto wil verkopen vragen ze 1240 euro kosten voor vroeg tijdig beeindigen. Dat is gewoon een absurd bedrag voor eeb factuur opmaken. Dan heb je zeker een klant verloren
Eigenlijk ruim 4 jaar tevreden geweest over de dienstverlening. Helaas nu richting einde contract, vanwege corona en beperkt budget door staatsteun, is er een achterstand ontstaan. Je doet in deze tijden wat je kunt, maar omdat betalingen door Alphera niet op volgorde worden weggeschreven, kun je dus te maken krijgen met incassopartner AVS. AVS is een partij boeven die je twee dagen geeft om het volledige bedrag af te lossen, met een extraatje van ongeveer €200 voor henzelf, voor de gedane moeite. Ze geven je gelukkig de mogelijkheid om in termijnen te betalen. Als je hen belt krijg je alleen wel te horen dat het gaat om wekelijkse termijnen, of nu de helft en volgende maand de helft. Er komt dan wel nog ongeveer €200 bij. Boeven dus. Alphera leek mij een nette partij, en ik had nooit verwacht dat ze zaken zouden doen met een boevenbende als AVS, die er puur op gebrand is je nog een poot uit te draaien. Daarnaast had het mij een hoop geld gescheeld als hun administratie de betalingen gewoon op volgorde verwerkt. Zeker in de tijden waarin we nu leven, waar ondernemers hun best doen het hoofd boven water te houden, verwacht je niet zo in de rug te worden gestoken door wat voor een bedrijf dan ook. En al helemaal niet van een bedrijf gelieerd aan BMW. Mijn advies luid dan ook; lease elders!
trage klantenservice zeer lange wachttijden lijk wel de gemeente
Wat een waardeloos bedrijf, slecht contact met de klantenservice en ze hebben hun zaken niet op orde denk aan termijnen niet afschrijven, aanmaningen sturen voor nota's die al betaald zijn en ze vervolgens zomaar afschrijven. Wij zijn erg teleurgesteld in dit bedrijf en kunnen niet wachten tot dit lease-contact afgelopen is. Nooit meer!
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid