facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Alle Olsternaren

Alle Olsternaren

Info

De Stamboom van Alle Olsternaren
Lees de lange uitgebreide beschrijving op de Info pagina.

Geschiedenis

Alle Olsternaren, heeft als doel om alle aktes vanaf de invoering van de Burgerlijke Stand in te voeren in het genealogisch programma GensDataPro. Dit is het programma van de Nederlandse Genealogische Vereniging.
De Burgerlijke Stand werd ingevoerd omstreeks 1811/1812.
Om dingen uit te zoeken van de Olsternaren die hier ooit heel lang geleden in ons mooie Olst zijn geboren, getogen, getrouwd en/of overleden hebben wij al heel veel gedigitaliseerd archiefmateriaal en andere bronnen tot onze beschikking.
De Olsternaren van nu wordt iets lastiger, omdat diverse aktes pas na bepaalde tijd openbaar worden. Geboorteaktes pas na 100 jaar, Huwelijksaktes na 75 jaar en Overlijdensaktes na 50 jaar.
Daarom maken wij veel gebruik van andere bronnen. Dat zijn de bronnen die verderop beschreven staan. Leuk is ook om te zien, dat heel veel Olster families via diverse omwegen, wel ergens een connectie met elkaar hebben. Al was het maar in een ver verleden. Er werd veel getrouwd met mensen uit de buurgemeente's Wijhe, Raalte, Diepenveen, Veessen, Heerde, Deventer enz. Als de bruid of bruidegom van buiten Olst kwam, voeren wij ook altijd de gegevens van haar of zijn ouders in, zover die bij ons bekend zijn. Van personen uit Wijhe gaan wij, als de gelegenheid zich voordoet, wel verder met invoeren van genealogische gegevens. Dit omdat Olst-Wijhe nu één gemeente is. Dit is niet onze eerste prioriteit, maar als de informatie voor ons gemakkelijk voorhanden is, zullen wij dit invoeren in het GDP programma.

Naast het invoeren van de bestanden van de B.S, wat dus onze eerste doel is, zullen wij ook verder terug gaan in de tijd. Misschien hebben sommige van jullie al een stamboom van de familie thuis, die jullie met ons willen delen.

Waar we absoluut jullie hulp bij nodig zijn is het verschaffen van informatie uit de periode van ca. 100 jaar geleden tot heden, om in onze stamboom van Alle Olsternaren te verwerken. Dus komen wij bij het volgende onderwerp!

Een belangrijk deel van onze werkzaamheden is namelijk het verzamelen van Familiedrukwerk zoals:
trouwkaarten, rouwkaarten, bidprentjes, geboortekaartjes, en jubilea.
Krantenknipsels over de familie
Foto's van personen, trouwfoto's, familie-kiekjes, foto's van de huizen waar mensen woonden, de straat, verenigingen, het dagelijks leven.
Officiële documenten zoals trouwboekjes, paspoorten, identificatiebewijzen, notarisakten, eigendomsbewijzen van huizen etc.
Maar ook correspondentie en andere schrijverij!

Alles wat wij van jullie ontvangen, maar ook wat wij zelf bij elkaar sprokkelen kan later bij de stamboom toegevoegd worden in het Genealogisch programma. Dit soort documentatie geeft altijd een goed beeld van jullie voorouders. Hoe ze leefden, hoe ze eruit zagen kortom wie ze waren. Ze gaan wat meer tot de verbeelding spreken en het zijn voorouders die meer waren dan alleen een geboorte, trouw en een overlijdensdatum. Zo proberen en willen wij onze families en dorpsgenoten te herinneren.

Hoe kunnen jullie ons daarbij helpen!
Door bovenstaand materiaal aan ons ter beschikking te stellen.

Wilt u het afstaan -
Wij maken een scan en geven het materiaal samen met de scan verder door aan de Historische Vereniging 't Olster Erfgoed en/of Weseper Erfgoed.
U wilt het ons ter beschikking stellen, maar het materiaal graag terug -
Wij scannen het materiaal en u krijgt het weer zo snel mogelijk retour. Ook deze scans delen wij weer met de Historische Vereniging en/of Weseper Erfgoed.
Of -
Je maakt zelf de scan, en mailt het naar ons mailadres of je plaatst het in een privé bericht, of in een open bericht op onze Facebookpagina. Net wat jij wil.
Als het om foto's gaat, willen wij wel een aantal dingen weten -
wie staat er op de foto (v.l.n.r.)?
welk jaartal (evt. bij benadering)?
waar is de foto gemaakt? Dus als je weet in welke straat en evt. op welk huisnummer het was, dan zou het helemaal geweldig zijn
Als het om speciale gelegenheden gaat, dan is het ook altijd fijn als we weten wat die gelegenheid was. Bijv. een 12,5 of 25 jarig huwelijk van je opa en oma, of ter ere van 50 jarig bestaan van een bedrijf etc.

Alle Olsternaren bewaart geen papieren archief.
Wij slaan alleen alles digitaal op, om te verwerken in de Stamboom van Alle Olsternaren. Mochten de gegevens bekend zijn van jouw familie, dan kunnen wij je dit in de vorm van een parenteel, kwartierstaat of stamreeks ter beschikking stellen via de mail.
Dit willen wij pas gaan doen als er in ons GensDataPro programma minstens 15.000 namen zijn vermeld. En als de gegevens over uw Olster voorouders compleet zijn (B.S.)

Wij hebben geen website.


Adres: Jan Schamhartstraat 5, 8121CM Olst
Stad: Olst
Route: Jan Schamhartstraat 5
Postcode: 8121CM


Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe Stichting Kunst en Cultuur Olst-Wijhe 0 meter Een door en voor Olst-Wijhenaren opgerichte stichting met hart voor het culturele lev...
Fysiotherapiepraktijk Olst Fysiotherapiepraktijk Olst 318 meter Prima zorgverlening
Ripperda Tweewielers Ripperda Tweewielers 490 meter Met veel rust en kennis van zaken, goede uitleg gekregen geen haastig verkoop praatje...
Kinderboerderij De Vijverhof Olst Kinderboerderij De Vijverhof Olst 538 meter Heerlijk viswater
Hans Voskamp Hans Voskamp 658 meter adviseur en sportverslagen maken
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid