facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Alchemist Garden

Alchemist Garden

Info

Raw, Whole, Wild, Organic, Vegan, Gluten- & Sugarfree, Local, Seasonal, Sustainable, Fair Trade, Artisan, Home Made Food

Inspired by Nature

Geschiedenis

De Alchemist is een natuurfilosoof. Hij bezit brede, diepe, energetische kennis, die hij integreert in zijn dagelijkse bestaan. Hij leeft bewust en is vaak een wereldverbeteraar, die aanvoelt dat zijn eigen gezondheid en gevoel daar een voorwaarde voor is. Maar ook zijn passie, zijn transparantie, kortom: zijn vermogen zich te verbinden met zichzelf en zijn omgeving.

Zijn kennis is van jongs af aan gevoed door zijn interesse en nieuwsgierigheid naar de echtheid van het leven. Door vragen stellen, lezen en studie. Door uitproberen, oefening en experimenteren. Altijd vanuit het intuïtieve gevoel, dat alles op een natuurlijke manier met elkaar verbonden is. Altijd met de stille overtuiging dat alles eenvoudig en logisch is. In een pseudo-complexe wereld is het niet altijd de makkelijkste weg, maar tegen de stroom in, die leidt naar mooie uitzichten en een voldaan gevoel.

Zit de Alchemist niet in ons allemaal? Is het niet ieders levenswerk om ons eigen leven te leven? Zelf gelukkig te zijn? Ons te verbinden met ons potentieel en dat te leven? Anderen (daarmee) gelukkig te maken?

Alchemist Garden integreert en test de visie van Energieregie, een holistisch model dat overzicht biedt en inzicht geeft op het hele plaatje van bewustzijn, gezondheid en duurzaamheid. Een community in wording, waar dagelijks bijzondere producten, diensten en systemen worden ontdekt, getoetst, geselecteerd en ontwikkeld. Een speel- en proeftuin met praktische handvatten voor ontwikkeling, creativiteit en samenwerking. Een faciliteit, voor en door iedereen uit de maatschappij. Zonder uitzondering, want we zijn zelf pas heel , als niemand meer hoeft worden uitgesloten of afgezonderd.

Zoals je jezelf ontmoet en ontdekt in deze omgeving, zo zul je er ook anderen ontmoeten. Anderen die jou een spiegelbeeld geven van jezelf. Een klankbord waarmee je jezelf kunt (af)stemmen. Een collectief om mee samen te werken en te groeien.

Ontmoet en ontdek de Alchemist in jou in Alchemist Garden.

Our Facilities:
Tea Room, Juice & Smoothy Bar
Raw Food Restaurant
Wholefood Shop
Sustainable Products & Services
Library & Bookshop
Films & Lectures
Workshops & Seminars
Green Point (recylcing metal, cork, candle wax, cd's & batteries)
Local Food Buying & Selling
Local Exchange Trading System (Florijn, Alchie)
Living Lab
Whole Food Certification
Vision



"Gestart in 2009, kennen velen ons inmiddels als restaurant. In onze visie, is het potentieel van natuur, mens, zijn 1:1 relaties en gemeenschap hiervan de basis. Vanuit een holistische visie op natuurlijke energie, is onze focus altijd op experimenteren en ontwikkeling, dus naar binnen gericht. Hier door is na 10 jaar een breed, hoogwaardig en innovatief aanbod ontstaan. De waarde daarvan brengen wij graag in als overvloed. Bet als in de natuur, wisselen we deze het liefst onvoorwaardelijk uit met jouw overvloed. Daardoor ontstaat een meer duurzame basis, die ons eigen, natuurlijke potentieel voorop stelt. Vanuit deze collectieve overvloed kunnen we verantwoordelijkheid nemen voor de zorg van onze omgeving en elkaar."
Adres: Overtoom 409, 1054 JP Amsterdam
Telefoonnummer: +31 20 334 3335
Stad: Amsterdam
Route: Overtoom 409
Postcode: 1054 JP


Openingstijden

Maandag: 09:00 - 21:00
Dinsdag: 09:00 - 21:00
Woensdag: 09:00 - 21:00
Donderdag: 09:00 - 21:00
Vrijdag: 09:00 - 21:00
Zaterdag: 09:00 - 21:00
Zondag: 12:00 - 21:00


op zoek naar gerelateerd: vegan overtoom, raw food amsterdam, vegan breakfast amsterdam, meatless district, vegan ontbijt amsterdam
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Kebabi by VJFB Kebabi by VJFB 159 meter Dit was een 10! Echt waanzinnig lekker. Een vriend meegenomen die echt een vleeseter ...
Cigkoftem Cigkoftem 1 km In het afgelopen jaar zijn de prijzen flink gestegen en is Turkse karnemelk verwijder...
CoffeeRoastery CoffeeRoastery 2 km Coffee Roastery Amsterdam
Yummy Bowls Yummy Bowls 2 km Eerste en laatste keer grote portie besteld met e tra tonijn 2 poke bowls 40 euro arm...
Vegan Village restaurant Vegan Village restaurant 2 km Glutenvrij en veganistisch voedsel op een plek. Uniek in Amsterdam. Service is perfec...
Terrasmus Terrasmus 2 km Pareltje in het park. Voor jong en oud, een fijne plek voor een smaakvol broodje of k...
Robin Food Robin Food 2 km Fantastische plek, prijs kwaliteit super! Heel lekker eten en fijne sfeer! Anne en Sv...
Ferdinand Bowls Ferdinand Bowls 2 km Super snelle service, leuke vriendelijke mensen en de acai was top!!
Mr. Stacks - Tea&Pancakes Mr. Stacks - Tea&Pancakes 2 km Super veel vegan opties. Goed formaat porties. Momenteel nog nergens beter american ...
Mooshka Vegan Soul Food Mooshka Vegan Soul Food 3 km We hebben heerlijk gegeten! We hebben Tropical combo platter genomen en de Injera. He...
DopHert DopHert 4 km Een leuke en gezellige plek om te lunchen. Je kunt hier ook ontbijten of avondeten, m...
Pinsa's Pinsa's 4 km Wat een heerlijk pizza truffel met brie met een heerlijk glas wijn! De pizza was er a...
Batoni Khinkali Batoni Khinkali 4 km Eten was lekker, maar voor de rest viel het tegen. Ik koos voor het vegan menu, dat w...
Mr. & Mrs. Watson Mr. & Mrs. Watson 5 km Mr. & Mrs. Watson is a 100% plant-based food bar in Amsterdam. Serving colourful comf...
VeganAsian VeganAsian 5 km Feeding the world vegan asian food, one nation at a time...
Hieper de Pieper Hieper de Pieper 5 km Eten is vers en super lekker. Hieper de pieper heeft op onze bruiloft verse patat met...
Recensies
In Alchemist Garden had ik mijn eerste maaltijd tijdens mijn trip naar Amsterdam. Een lekkere koude paprika soep die erg smaakte aangezien het een warme dag was. Het brood dat ik er bij bestelde was een voedzaam zadenbrood dat geserveerd werd met een beetje avocado en kokosboter. De bediening was niet erg snel maar de maaltijd zag er super verzorgd uit met veel aandacht voor kleur en detail. De bediening was zeer vriendelijk en ondanks de ligging aan een drukkere baan, voelt het erg ontspannen. Er zijn veel planten aan de gevel en de setting voelt huiselijk. Ik geef 5 sterren: prijs kwaliteit is zeker in verhouding en zeer fijn dat alles plantaardig is.
Vriendelijk personeel en een goed concept. Het eten liet alleen wel erg lang op zich wachten een uur, terwijl het echt niet druk was. Ook moesten we lang wachten op ons drinken. Persoonlijk vond ik het eten niet erg lekker en de porties te klein. Daarnaast leek de zaak deels dienst te doen als opslag. Dat gaf enerzijds een gemoedelijk/huiselijk gevoel, maar anderzijds oogde het ook rommelig en een beetje random. Als laatste moet nog van mijn hart dat ik het niet vond kunnen dat een personeelslid door de eigenaar, voor mijn neus, ter verantwoording werd geroepen over een sapje dat niet naar mijn wens was gemaakt. ‘Public shaming’ is niet oké.
Verschrikkelijke ambiance; ongastvrij en onprofessioneel gedrag van de eigenaar! De dinerbon die wij gebruikten zou de eigenaar in de toekomst niet meer accepteren zei hij. Deze vond ook dat je zijn restaurant spontaan zou moeten bezoeken zonder dinerbon. De fles wijn die bij ons geserveerd werd was veel duurder dan op de kaart stond en de eigenaar hoopte op een donatie van ons. Ook zei de eigenaar tegen ons dat hij overwoog om onze te dure fles wijn leeg te schenken bij een naburige tafel. Het eten was duur in vergelijking tot het gebodene. Voor een fles kraanwater werd € 3,- in rekening gebracht. De eigenaar maakte zijn excuses voor de onprofessionele houding, echter ik voelde mij ongastvrij en niet gerespecteerd.
Gisteren kwam ik uit Den Haag om deze zaak te bezoeken en te smaken! Ik ben er verrukt van !!! Had sandwiches, soep, lasagne en taart meegenomen naar huis om nog langer te kunnen genieten! Het is een waar feest voor je smaaksensaties en totale welbevinden! Jammer dat jullie geen zaak in Den Haag hebben maar ik kom gewoon weer terug! Wens jullie alleen dat wat je hart werkelijk blij maakt, zoals jullie dat reeds met mijn smaakpapillen hebben gedaan...:-
De smaak explosies vliegen je om de oren, de porties zijn bescheiden maar vullend en het thee en smoothie assortiment is zeer indrukwekkend. Dit is zeker weten één van mijn favoriete Vegan restaurants in Amsterdam!
Het bestek stond in een glas op tafel buiten, zag eruit alsof het glas al weken niet was omgespoeld. Tussen de riggels van de vorken zaten etensresten waarbij van 1 een groot geel stukje, ik heb dit gemeld bij het personeel waarna ik "schoon bestek" kreeg. Helaas was dit dezelfde vork met hetzelfde etensrestje ertussen. De zaak was uberhaupt niet heel erg schoon. De gerechten zijn klein, voor een fatsoenlijke avondmaaltijd zou je 3 maaltijden moeten bestellen. De smaak was niet heel erg bijzonder. Het personeel was wel vriendelijk, daar ligt het zeker niet aan.
Heerlijke, verrassende gerechten, fijne sfeer, hartelijke gastheer die veel kan vertellen over raw food, of levend voedsel zoals hij het ook noemt.
Personeel is aardig, maar het is hier vies! Verschimmelde kruidenplantjes in de vensterbank, verschrompelt fruit in schalen, smerige ramen, stoffig, overal dozen en kratten. Medewerker pakt bv zuurkool om in een zakje te doen met zn blote handen. Ik geef graag positieve reviews aan kleine zaken, maar dit vind ik echt beneden peil.
Het sapje was erg lekker, de taart was verrukkelijk. Maar we hebben er echt heel lang op moeten wachten. Zelfs getwijfeld om gewoon weg te gaan. Leek alsof het personeel niet helemaal goed wisten van hoe of wat, jammer want het was wel echt lekker.
Goede sfeer, uitstekende bediening. Ze hebben ook veel natuurlijke supplementen en ik heb er zelfs kefirkorrels kunnen kopen voor eigen gebruik.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid