facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Akveld's artisanale absinthe

Akveld's artisanale absinthe

Info

De enige echte Nederlandse Absinthe producent, met een verkooppunt in het dorp Poortugaal. De Groene Fee : Dorpsstraat 53a. Geopend vrij/zat. 10.00-17.00

Geschiedenis

akveld's artisanale absinthe is de enige absint van Nederlandse bodem die op authentieke wijze wordt gedistilleerd uit puur natuurlijke grondstoffen.
De twee varianten van akveld's artisanale absinthe, blanche (wit) en verte (groen), zijn beide gebaseerd op klassieke Franse en Zwitserse recepten. Naast de basisdrie-eenheid van absintalsem, venkel en anijs bevatten ze talrijke andere kruiden, zaden en wortels die het product zijn unieke karakter geven. Een deel van de kruiden wordt door de distilleerder zelf gekweekt.
Van al deze ingrediënten wordt een zogeheten maceraat gemaakt, dat in 96% pure alcohol wordt geweekt. Wanneer zij voldoende van hun smaakstoffen hebben losgelaten, wordt het geheel gedistilleerd in een gasgestookte koperen alambiek. De blanche kan na een periode van rust meteen op juiste sterkte worden gebracht en gebotteld. De verte wordt eerst nog gekleurd. Anders dan bij de meeste absintproducenten gebeurt dat met zuiver plantaardige middelen, waaronder het bladgroen van Roomse alsem. Omdat chlorofyl gevoelig is voor daglicht, wordt de verte in een donkere fles aangeboden.

Om ten volle van de uiteindelijk verkregen smaak te kunnen genieten, wordt akveld's artisanale absinthe niet gefilterd. U kunt daarom wat bezinksel op de bodem van de fles aantreffen."Distilleerderij van sterk alcoholische produkten"
Adres: Dorpsstraat 53a 3171EE, 3171AS Poortugaal
Telefoonnummer: 0641712266
Stad: Poortugaal
Route: Dorpsstraat 53a 3171EE
Postcode: 3171AS


Recensies
Kom na afspaak gerust eens kijken.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid