facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Academiehuis Grote Kerk Zwolle

Info

Het Academiehuis | verbindt - verrijkt - verwondert

Geschiedenis

Het Academiehuis is het kloppend hart van de Zwolse binnenstad, waar spiritualiteit en cultuur hand in hand gaan. Het Academiehuis verbindt, verrijkt en verwondert.

De Grote- of Sint Michaëlskerk staat al sinds 1146 in het hart van de stad en is daarmee een van de oudste gebouwen van Zwolle.

Schutspatroon
De schutspatroon en beschermengel van de kerk is de aartsengel Michaël, de bestrijder van de draak (Openbaring van Johannes 12:7). Een beeld van de engel staat op het dak van het voorportaal.
Op de Rooms-katholieke begraafplaats aan de Bisschop Willebrandlaan bevindt zich een kapel uit 1883 die ook aan de aartsengel is gewijd.

Bezienswaardigheden
Bezienswaardigheden in de kerk zijn het 4-klaviers orgel dat werd ontworpen door de beroemde Noord-Duitse orgelbouwer Arp Schnitger. Het orgel was gereed op 30 september 1721. De orgelkast is gemaakt door Jurriaan Westermann, een Amsterdamse bouwmeester.
Een andere bezienswaardigheid is de preekstoel van de hand van Adam Straesz tussen 1617 -1622.

De grafstenen in de kerk zijn van de rijken en voornamen. De burgers werden op het huidige Grote Kerkplein begraven.

In de kerk bevinden zich de graven van:
* Johannes ter Pelkwijk
* Gerard Terborch

Meer informatie: http://www.academiehuis.nl

Adres: Grote Markt 18, 8011 LW Zwolle
Telefoonnummer: +31384212512
Stad: Zwolle
Route: Grote Markt 18
Postcode: 8011 LW



op zoek naar gerelateerd: Programma Academiehuis Zwolle, Grote Kerk Zwolle vieringen, Academiehuis Zwolle bestuur, Grote Kerk Zwolle Huren, Grote Kerk Zwolle studeren, Grote Kerk Zwolle diensten, Concert Grote Kerk Zwolle, Grote Kerk Zwolle openingstijden
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
Het Refter Stadscafé Het Refter Stadscafé 188 meter Ik vind dit een heel gezellig café en ga er graag heen om een borrel te drinken met c...
De Statenzaal De Statenzaal 336 meter Mooie zaal. Hopelijk gaan hier bv. klassieke concerten gegeven worden.
Eureka Zwolle Eureka Zwolle 795 meter Vaak leuke evementen. Ook op het plein ervoor wordt van alles georganiseerd. De sfeer...
Villa Hendrikje Textiellab Villa Hendrikje Textiellab 1 km Naai cursussen en workshops. Villa Hendrikje biedt professionele en inspirerende text...
Recensies
Mooie kerk ..mooie kunst can Remon
De kerk bezocht in verband met concert van Het Nederlands Bach Consort. Mooie plek en meer dan vriendelijke medewerkers/vrijwilligers. Nu nog in de steigers, maar je kunt al wel goed zien hoe mooi het wordt.
Zo mooi hoe de kerk gebruikt wordt, met expositiesconcertenen een tweede hands boekenmarkt,
Op het moment dat wij er waren was er een grote restauratie bezig. Weinig te zien.
Mooie kerk echt de moeite om even binnen te lopen. Tijdens ons bezoek was er boekenmarkt wat niet heel veel voor stelde maar wel leuk was. Alles wordt opgeknapt in de kerk maar wat klaar is ziet er prachtig uit.
Er wordt nog druk gewerkt. Jammer dat de vloer niet meer autentiek is. Maar ja, het is nu ook een huis en geen kerk. Wel mooi gebouw om te zien.
Ik ben blij dat de grote kerk wordt opgeknapt.vooral als de orgel klaar is volgend jaar
Nog steeds een mooi gebouw en zeer indrukwekkend. Vanwege de verbouwing mis je wel wat.
Mooi, jammer dat de kerk nog in renovatie, in de steigers staat.
Ik ging erin met aankondiging voor boekenmarkt en zag ook tentoonstellingsruimte. Is niet helemaal mijn ding
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid