facebooktwitterpinterest

Recensies, contactgegevens voor Abonnementenland

Abonnementenland

Geschiedenis

Abonnementenland verzorgt het abonnement op jouw favoriete tijdschrift! Dat doen we al sinds 1992 en inmiddels zijn we de grootste van Nederland!

Adres:
Telefoonnummer: 0251 - 257 924
Stad: Heemskerk


Openingstijden

Maandag: 08:45 - 17:15
Dinsdag: 08:45 - 17:15
Woensdag: 08:45 - 17:15
Donderdag: 08:45 - 17:15
Vrijdag: 08:45 - 17:15


op zoek naar gerelateerd: Abonnementenland Heverlee, Abonnementenland contact, Abonnementenland abonnement opzeggen, Tijdschriftabonnementen, b.v. bondis via ingenico, Abonnement tijdschrift kind België, Tijdschriften box, Abonnementenland klachten
Nabijgelegen soortgelijke bedrijven
fabulous mama fabulous mama 80 meter Jouw dagelijkse dosis online inspiratie, glamour en humor
Nikos.112 Nikos.112 2 km Hoi! Wat leuk dat je op mijn pagina kijkt! Ik ben Nikos, 16 jaar en persfotograaf in...
251 Online 251 Online 2 km YouTube videokanaal voor de regio 0251. Heemskerk, Uitgeest, Beverwijk, Castricum
Hulpdiensten Kennemerland Hulpdiensten Kennemerland 2 km Laten zien wat hulpverlening in houdt: Hulpdiensten Kennemerland
Recensies
Let op, na de abonnementstermijn is het mogelijk om jaarlijks op te zeggen. Wanneer u opzegt middenin het jaar, worden extra kosten in rekening gebracht, administratiekosten en de winkelprijs van 1 editie. Een ingewikkeld verhaal over de termijn waarop de adressen naar de bezorgdienst moeten worden gestuurd 2 weken voordat de editie in de bus valt uiteindelijk met veel extra kosten op kunnen zeggen. De wettelijke minimale opzegtermijn van 1 maand wordt niet gehanteerd.
Zeer bijzondere ervaring. Wilde een adreswijziging via de site doorgeven, lukt niet via service en ook niet als ik op mijn abonnementen-blad klik. Wilde hen bellen, geen telefoonnummer te vinden op de site. Via Google wel gevonden. Gebeld en bovenstaande uitgelegd, volgens de mijnheer aan de telefoon zat ik op de verkeerde site, ik moet naar aboland en niet naar abonnementenland. Beiden leiden je toch echt naar dezelfde site... Anyway, het zou niet mijn manier zijn om op deze manier een bedrijfje te runnen.
Fijn abonnement voor kleine paardenliefhebbers. Klein minpuntje is dat het niet zo duidelijk is dat een jaarabonnement automatisch hernieuwd wordt en er geen herinnering gestuurd wordt dat het abonnement aan zijn einde loopt. De correcte klantenservice heeft dit wel netjes opgelost met een vlotte en vriendelijke communicatie.
Houden zich niet aan wettelijke opzegtermijnen, brengen onterechte kosten in rekening, sturen verkeerde facturen hebben ze deels ook erkend, maar zetten vervolgens wel onterecht door naar incassobureau na 2 i.p.v. op factuur vermelde 30 dagen betaaltermijn, reageren zelf zeer traag. Kortom: een partij om absoluut te vermijden!
Zeer rommelige organisatie, te vermijden waar mogelijk. Ik heb de klantenservice eind 2022 gecontacteerd voor het opzeggen van mijn proefabonnement, maar kreeg het antwoord dat dat niet mogelijk was omdat ik helemaal geen abonnement had. Vervolgens factureert dit bedrijf mij voor een jaarabonnement omdat ik mijn proefabonnement niet op tijd opgezegd zou hebben! Het ergste van alles: ondanks bewijs via overlegde emailcommunicatie, weigert het bedrijf haar fout toe te geven en de facturatie terug te draaien
Heel fijn tijdschrift InZicht; Kijk al uit naar de volgende! De laatste, over vrouwelijke perpectief is prachtig en mag veel meer over geschreven worden! Eindelijk herkenning/erkenning ook van het Vrouwelijk Principe wat meestal overal ontbreekt in boeken tijdschriften en in spirituele/religieuze wereld
Ik maak gebruik van de bedenktijd, na alle slechte berichten. Daarnaast werkt de app de bladenbox niet. Verzoek om restitutie per email verzonden. Update 02-03-2023, nog niets terugbetaald. Het bedrag is op 18-02-2023 overgemaakt.
Liever geen ster. Als je ergens een jaarabonnement afsluit wat na een jaar stopt en zij doen de incasso stopt het niet na een jaar. Je krijgt ook geen herinnering of bericht in de trant van: hi, uw abonnement loopt af, wilt u verlengen of niet. Nee het wordt automatisch verlengd en krijg je een factuur. Als je dan alsnog aangeeft dat het moet stoppen ben je te laat en moet je nog bijbetalen. Echt slecht!
Nooit meer! Een abonnement afsluiten is heel simpel maar nergens is informatie te vinden hoe je het stopzet. In mijn geval ging het om een gekregen jaarabonnement dus ik was afhankelijk van de onbestaande info op de website om te weten hoe ik er weer vanaf kwam. Bij het aflopen van een abonnement krijg je enkel info en een overschrijvingsformulier om een jaar te verlengen, maar niets over het stopzetten. Slaag je er toch in het abonnement te stoppen telefonisch dan worden je 12,95 euro aan administratiekosten aangesmeerd. Betalen kan je dat bedrag enkel via domiciliëring tenzij je bereid bent nog meer extra's te betalen: 1,30 euro voor gebruik van bankcontact, 0,53 voor iDeal en maar liefst 2,8 euro voor het gebruik van Paypal.
Schandalig dat ze bij een klacht nog een link durven zetten naar een review. Eerst het goede nieuws. Het aangekochte correct ontvangen. Jammer genoeg was de bedoeling 6 nummers kopen. Merk ik plots dat er na die 6 nummers een jaarabonnement van mijn rekening gaat. Klantenservice geeft er een draai aan dat alles automatisch verlengd wordt. Kort en nadien geen reactie meer . Hierbij kan ik dus alleen maar zeggen absoluut niet aan te raden. Hadden ze in deze situatie een normaal gedrag vertoont kon deze review er helemaal anders uitzien.
Reageer op deze plaats

Voeg deze kaart toe aan uw website;



We gebruiken cookies

We gebruiken cookies en andere trackingtechnologieën om uw browse-ervaring op onze website te verbeteren, om u gepersonaliseerde inhoud en gerichte advertenties te laten zien, om ons websiteverkeer te analyseren en om te begrijpen waar onze bezoekers vandaan komen. Privacybeleid